Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Otvoren 4. Viminacium fest

Predstavom „Tri musketara“, Pozorišta mladih Novi Sad otvoren je 4. Viminacium fest.

Zvanično festival je otvorio gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović koji je istakao da oživljavajući zidove i objekte drevnog Viminacijuma, zahvaljujući Dr Koraću i njegovom timu, događajima poput ovog naziremo i duh ovog nekadašnjeg glavnog grada rimske provincije Gornja Mezija:

Gradonačelnik Grada Požarevca – Saša Pavlović

“Večeras želim da podsetim na začetak jedne divne priče o spoju kulture, umetnosti i istorije koja se desila 2018. godine. Tada smo sa uvaženim predstavnicima teatra prigrlili ideju da, ionako bogatu ponudu pozorišnih festivala u Požarevcu i Kostolcu, oplemenimo još jednim. Organizaciono, ovaj poduhvat je izuzetno zahtevan jer je bilo potrebno uklopiti se u ovaj ambijent, ne samo da se on ne naruši, već i da se, ako je moguće, u njega utopi magija teatra. Mislim da je i ove godine to svima pošlo za rukom, tako da bih se ispred Grada Požarevca zahvalio domaćinima ovog prelepog mesta, selektoru Mihajlu Nestoroviću, našem Centru za kulturu kao i svim pozorišnim kućama, čije su bravure pred nama.“

Večeras u Limesu će nastupiti Srpsko narodno pozorište Novi Sad sa predstavom „Kod večite slavine“, u četvrtak 23. juna takođe na Limesu je predstava „Jugoslavija moja dežela“ Gledališče Koper, Pozorište Prijedor i Fondacija Friedrich Ebert Stiftung, u petak  24. juna u Areni će biti predstava „Okamenjeno more“ pozorišta Bora Stanković iz Vranja, 25. juna na Limesu će biti predstava „Kaštel u jezeru“ Narodnog pozorišta Sombor i u nedelju 26. juna na Limesu će nastupiti Beogradsko dramsko pozorište sa predstavom Zaljubljeni Šekspir i na kraju 27. juna kada će biti proglašen pobednik festivala na zatvaranju u Areni nastupiće Beogradski Diksilend orkestar.

Celokupan program počinje u 21 čas.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter