Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Otvoren novi kabinet za laboratorijske tehničare u Medicinskoj školi u Požarevcu

U okviru obeleževanja nedelje Medicinske škole u Požarevcu svečano je otvoren kabinet za laboratorijske tehničare, koji će omogućiti novoj generaciji učenika da uče i rade u savremenim uslovima.

Kabinet su otvorili direktor škole Dragan Novičić i gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović.

Direktor medicinske škole Dragan Novičić zahvalio se lokalnoj samoupravi jer su prepoznali potrebe ove škole i uložili sredstva u kabinet koji je jedan od najsavremenijih u ovom trenutku. On je još dodao da su u školskoj 2017/2018. upisali jedno odeljenje laboratorijskih tehničara, nakon 22 godine.

Dragan Novičić

“Zdravstvene ustanove iskazale su potrebe za ovim obrazovnim profilom i u saradnji sa školskom upravom i Ministarstvom prosvete doneli smo odluku da upišemo jedno odeljenje, do sada nismo imali školsku laboratoriju, a nastavnim planom i programom je predviđeno da se veliki broj vežbi i nastave u bloku odvija u školskoj laboratoriji. Obratili smo se lokalnoj samoupravi za sredstva za opremanje kabineta. Lokalna samouprava je izvdvojila oko 2 miliona dinara“, rekao je Novičić.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je rekao da lokalna samouprava od 2016. godine, svake godine ulaže po blizu 100 miliona dinara u osnovne, srednje škole i predškolsku ustanovu.

Bane Spasović

Grad Požarevac je za investicije u medicinskoj školi od 2016. godine izdvojio 9.133.000 dinara, za ta sredstva urađena je sanacija fasade upravne zgrade i opremljen je ovaj kabinet koji je danas otvoren. Za uređenje kabineta za laboratorijske tehničare izdvojeno je 2 miliona dinara a iz tih sredstava obnovljen je nameštaj, nabavljena je laboratorijska oprema i adaptacija samog kabineta. U ovoj godini za medicinsku školu izdvojeno je 1.500.000 dinara za unutrašnje uređenje same zgrade.

U budžetu Grada Požarevca za 2019. godinu samo za investicije u predškolske ustanove, osnovne i srednje škole izdvojeno je 88 miliona dinara. Za rekonstrukcije krovova, mokrih čvorova, instalacija i druge namene za vrtiće je izdvojeno oko 53.500.000 dinara, za investiciona ulaganja u osnovne škole izdvojeno je preko 25.500.000 dinara i za invesicije u srednjim školama skoro 9 miliona dinara.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter