Почетак » Актуелно
 

Отворен Новогодишњи сајам задругарства

Сајам задругарства се одржава у Основној школи Доситеј Обрадовић, под покровитељством града Пожаревца и Туристичке организације града и уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

На сајму учествују задруге свих основних и средњих школа са територије града Пожаревца.

Сајам задругарства отворио је председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић који је истакао да је Пожаревац од ове године поносни зачетник пројекта Министарства образовања у коме све школе са територије једног града имају основане ученичке задруге:

Бојан Илић

“Доказ да њихово оснивање није само декларативно, јесте и овај сајам који ће данас и сутра представити све оно што су веште руке и иновативни млади умови успели да створе и замисле. Град Пожаревац не даје само пуну подршку овом сајму, већ и читавом концепту ученичких задруга, уверени да синергија просветних радника, самих ученика као и њихових родитеља мора да покаже изванредне резултате. Највећа корист која ће, уверен сам, убрзо проистећи из читавог пројекта, јесте да ће многи од младих Пожаревљана спремно дочекати крај школовања, наоружани применљивим знањем. Овом приликом позивам све суграђане да дају подршку младим школским бизнисменима тако што ће данас и сутра доћи овде у Основну школу Доситеј Обрадовић и купити нешто. Тиме ће им дати подстрек за наредне изазове у производњи и трговини унутар ученичких задруга, али и прибавити неку лепу и јединствену ствар за себе, своју породицу или пријатеље.“

На отварању сајма ученици су приредили традиционалну новогодишњу модну ревију на којој су носили одевне предмете од рециклираних материјала.

Подели са другима: Facebook Twitter