Почетак » Актуелно » О Граду
 

Отворен Прекршајни суд у Пожаревцу

Нову зграду Прекршајног суда отворила је министарка правде Нела Кубуровић и председница Прекршајног суда Славица Петровић. Свечаности су присуствовали представници министарства правде, судова, градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић, потпредседник републичке скупштине Верољуб Арсић и челни људи Пожаревца. Нова зграда се налази у Поречкој улици иза Локалне пореске администрације.

Министар правде Нела Кубуровић је овом приликом истакла да Влада Републике Србије и ресорно министартво у овом периоду велику пажњу поклања обнови зграда и унапређењу услова рада у судовима. Ова зграда у Пожаревцу је рађена по најновијим стандардима, а објекат је организован тако да је у приземљу обезбеђен рад са лицима са инвалидитетом и старим особама у смислу да је обезбеђена рампа за улазак. Док запослени имају све савремене техничке услове за рад. Вредност радове је нешто више од 55 милиона динара са ПДВ-ом. Средства су издвојена из Буџета а извођач радова било је „Југоградња“ Предузеће за инжењеринг д.о.о. Површина зграде је преко 700 метара квадратних.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом рекао да је град уступио 6 ари земљишта за овај објекат и подсетио је да је Милош Обреновић отворио први нахијски суд у Пожаревцу још давне 1821. године:

„Подсетићу, заједно са министарком Кубуровић смо на овом истом месту 9. новембра прошле године боравили када су радови били на самом почетку и када је речено да ћемо након осам месеци нову зграду суда и званично пустити у рад.
То што смо данас овде, тачно осам месеци касније, говори о ефикасности и тачности руководилаца пројекта и извођача радова али и саме државе.
Државе Србије, која ту исту ефикасност све више испољава и у оквиру Министарства правде, не само кроз инфраструктурне подухвате попут овог, већ и у функционисању самих судова кроз спровођење закона али и спровођење акција и едукација у јавности како до кршења закона не би ни дошло.


Одлазак на суд у већини случајева није пријатна ситуација, али тада јесте једина која вас може довести до правде. Зато, и као правник, још једном желим да истакнем својим Пожаревљанима да су овај суд, као и сви запослени у њему у служби њихове сигурности, права и правде својствени друштву коме тежимо, и коме смо, захваљујући нашој Влади и њеном раду сваким даном све ближи.“

Славица Петровић председница Прекршајног суда истакла је да је ова установа међу најбољим у Србији по вредности напалаћених казни тако да је од почетка године па до 26. маја ове године наплаћено 68 милиона и 885 хиљада динара, што практично значи да је зграда већ исплаћена. До изградње зграде Прекршајни суд био је више од 30 година смештен у просторијама Градске управе.

 

Подели са другима: Facebook Twitter