Почетак » Актуелно » О Граду
 

Отворен први хуманитарни “Базар“

У Градском парку отворен је хуманитарни „Базар“ са циљем да се сакупи новац за лечење тројице дечака Луке, Павла и Душана.

Хуманитарни Базар је организован под покровитељством Града Пожаревца, а на иницијативу Удружења „Солидарност онлајн“ и жена Пожаревца које се баве хуманитарним радом.

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

Први хумантарни “Базар” отворио је градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић који се захвалио организаторима и иницијаторима хуманитраног Базара, пре свега женама које се баве хуманитарним радом и Удружењу „Солидарност oнлајн“. Павловић је још додао:

„Ове даме и ово Удружење су дошли на врата града са овом идејом, Град је препознао ту идеју и наравно врло радо се одазвао да помогне. Град је помогао оперативно, логистички и на све друге начине. Ја се надам да нећемо имати хуманитарне базаре овим поводом, већ да ћемо организовати неке друге хуманитарне базаре другим поводом и да ћемо имати што мање болесне деце. Надам се да ћемо овим малим гестом и средствима које прикупимо да помогнемо нашим малом Душану, Луки и Павлу и да ће наше мало њима значити много“.

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је овом приликом додао да локална самоуправа помаже цивилном сектору на разне друге начине, као што су вантелесна оплодња, помоћ здравственим установама и друге помоћи преко Невладиних организација.

Слободан Васић из Удружења „Солидарност онлајн“, захвалио се пожаревљанкама које су иницијатори овог догађаја, локалној самоуправи и свима који су дошли и дали свој допринос. Он је још додао да је циљ да ово постане нешто што ће се дешавати барем четири пута годишње. Овај први је јесењи, у плану је зимски, пролећни и летњи базар.

Учешће у хуманитарном Базару узело је и Удружење “8. дан” које су основале мајке деце оболеле од Дауновог синдрома, Предшколска Установа Љубица Вребалов и многе друге жене које се бави ручним радом, спремањем колача, прављењем украсних предмета од керамике и плетива и тако својим радом доприносе разним хуманитарним акцијама.

Подели са другима: Facebook Twitter