Почетак » Актуелно » О Граду
 

Отворен тренажни центар „Велибор Васовић“

Ревијалном утакмицом пожаревачких нада отворен је помоћни терен у Пожаревцу.

Терен је отворен у присуству градоначелника Града Пожаревца Саше Павловића, генералног секретара ФСС Јована Шурбатовића, Ненада Бјековића потпредседника ФСС и других бројних фудбалских радника, клубова и руководства Града Пожаревца.

Генерални секретар фудбалског савеза Србије Јован Шурбатовић је приликом отварања помоћног стадиона рекао да Фудбалски савез Србије води рачуна и о развоју фудбала на нижим нивоима посебно развоју аматерског фудбала. Он је истакао:

Генерални секретар фудбалског савеза Србије – Јован Шурбатовић

„Ово је можда први пут да долазимо да отворимо један фудбалски објекат, који је урађен без икакве помоћи Фудбалског савеза, све је ово град Пожаревац из сопствених средстава финасирао. Овде није крај, наставиће се овај пројекат, раде се трибине, а терен ће ускоро бити и осветљен“, закључио  је Шурбатовић.

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је рекао да ће након скупштинске процедуре стадион односно будући тренажни центар назвати по славном фудбалеру и тренеру који је родом из Пожаревца Велибору Васовићу:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

„Ову иницијативу смо поднели слушајући глас народа, и зато сам уверен да ће наши одборници, представници грађана, једногласно усвојити овај предлог. Жеља свих Пожаревљана да неки репрезентативни спортски објекат понесе име Велибора Васовића траје већ две деценије, а ево данас смо успели и у томе. Уверен сам да ће наш потез поздравити и многобројни љубитељи фудбала широм старог континента. Ово кажем зато што је Велибор Васовић оставио неизбрисив траг у домаћем, али и европском фудбалу.  Једна од земаља са највећом фудбалском традицијом и бројем врхунских фудбалера, Холандија, морала је да се поклони нашем Васкету, првом странцу капитену чувеног Ајакса. Разлог томе није само чињеница да је дао немерљив допринос њиховом освајању Купа Европских шампиона, већ и његовом понашању ван терена. Полиглота, господин, један је од ретких личности које су са посебним уважавањем помињали подједнако навијачи Партизана и Црвене звезде, јер је играо и за једне и за друге. Такође, био је тренер оба највећа клуба у Србији и зато је такође јединствен. Све ово у нама Пожаревљанима буди понос, али и даје наду да ће неко од ове деце овде поновити његов успех и попут њега осветлати образ нашег града у домену најпопуларнијег спорта на свету. То је и разлог што смо одлучили да ово место, на коме ће сви пожаревачки фудбалери тренирати, понесе његово име као инспирацију и подстрек да се радом може све постићи. Потреба за објектом овог типа, где ће тренирати многобројни клубови и школе фудбала са територије града Пожаревца постоји одавно. Нисмо желели да се зауставимо само на овом терену, вредности око 72 милиона динара, већ ће на овом комплексу бити додато још садржаја, чија је изградња у току. Тиме ћемо заокружити неке већ недавно изграђене спортске објекте, попут Атлетског стадиона, па ћемо се уз изградњу затвореног базена моћи похвалити изузетном спортском инфраструктуром. Након тога, Пожаревац ће поносно сијати и на мапи најпожељнијих градова за комплетне припреме спортиста, како локалних, тако и гостујућих екипа и репрезентација.“

Почетни ударац су извели некадашњи фудбалери Црвене звезде Марјан Марковић и Партизана Предраг Лука.

Овом приликом су уручени и дресови за све фудбалске клубове без обзира на категорију и ранг такмичења са територије браничевског округа.