Početak » Aktuelno
 

Otvoren vrtić „Liliput 012“ u Kostolcu

U Kostolcu je otvoren privatni vrtić „Liliput 012“ u ulici Prvomajska broj 19, koji već radi i u Požarevcu. Kapacitet vrtića je za 65 deteta sa 5 dozvoljenih grupa.

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović je prilikom obilaska ovog objekta izjavio da mu je drago što je otvoren privatni vrtić i u Kostolcu. On je podsetio da trenutno u Požarevcu imamo četiri privatna vrtića u kojima je smešteno 352 mališana. Pavlović je podsetio da Grad subvencioniše svu decu koja su aplicilara za državni vrtić a nisu primljena zbog nedostatka kapaciteta. Roditelji čija deca idu u privatni vrtić plaćaju istu cenu kao i roditelji čija deca idu u državni vrtić.

Serdžo Krstanoski predsednik Gradske opštine Kostolac je istakao da je privatni vrtić veoma značajan za Kostolac i za roditelje čija deca su ostala ispod crte za državni vrtić. Pozvao je sve roditelje da od ponedeljka dođu u vrtić i sami se uvere kakvi su uslovi u Liliputu i da upišu svoju decu.

Nikola Golubović vlasnik vrtića „Liliput 012“ je rekao da ova predškolska ustanova ispunjava sve uslove kao i državni vrtići i da imaju dozvolu za rad od resornog ministartstva. Ustanova pruža usluge za jasleni, vrtićki i pripremno predškolski program (od 12 meseci do 6. godine).

Podeli sa drugima: Facebook Twitter