Почетак » Актуелно
 

Отворена 20. Зимска школа у Пољопривредној саветодавној стручној служби Пожаревац

Традиционална зимска школа за пољопривреднике отворена је данас у пољопривредним саветодавним стручним службама а отворио је градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић, следећим речима:

„Сигуран сам да ова школа не обавља своју примарну функцију да се не би данас на овом месту срели и да не би она била већ двадесета по реду. Град Пожаревац у ПССС има стабилног партнера, партнера који све чини да се пољопривредне прилике у нашем крају издигну на виши ниво. И сам град је напавио велики помак у подизању пољопривредних прилика.

Потребан је рад, идеја и жеља…

Примера ради… Ранијих година није успео да се нађе модус на који начин би могао да се заинтересованим пољопривредницима у закуп изда земљиште. Сада је то решено… Средствима добијеним на тај начин као и конкурсом код министарства пољопривреде добили смо укупно око 37 милиона динара за сређивање атарских путева…

Такође не треба испустити из вида да смо крајем прошле године потписали уговоре о кредитирању преко 200 пољопривредних произвођача и удружења…

У подизање аграрних прилика и услова, само у прошлој години уложено је преко 70 милиона динара.

Све то указује да је за Пожаревац једно од примарних размишљања заправо пољопривреда. Уверен сам да ће упознавање са новим стандардима и мерама које ће вам у овој школи стручни људи представити, допринети да се ова грана додатно унапреди. Од тога ћете и ви као пољопривредни произвођачи имати корист али и локална самоуправа, јер без развијене пољопривреде у којој се примењују модерне агро – техничке мере нема ни развијеног Пожаревца.

Затим се пољопривредним произвођачима обратио директор ПССС Александар Стојановић.

“ПССС организујући по двадесети пут зимску школу имала је једини задатак да пред пољопривредне произвођаче стави најбоље стручњаке из области пољопривреде из целе земље, који ће одговорити на сва питања пољопривредних произвођача и решити сваку недоумицу у процесу производње. Врата свим пољопривредницима су увек отворена не само за анализе већ првенствно за сваки савет који им буде потребан.”

 

Зимска школа је почела данас и трајаће до петка 24. фебруара.

Подели са другима: Facebook Twitter