Početak » Aktuelno
 

Otvorena 20. Zimska škola u Poljoprivrednoj savetodavnoj stručnoj službi Požarevac

Tradicionalna zimska škola za poljoprivrednike otvorena je danas u poljoprivrednim savetodavnim stručnim službama a otvorio je gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović, sledećim rečima:

„Siguran sam da ova škola ne obavlja svoju primarnu funkciju da se ne bi danas na ovom mestu sreli i da ne bi ona bila već dvadeseta po redu. Grad Požarevac u PSSS ima stabilnog partnera, partnera koji sve čini da se poljoprivredne prilike u našem kraju izdignu na viši nivo. I sam grad je napavio veliki pomak u podizanju poljoprivrednih prilika.

Potreban je rad, ideja i želja…

Primera radi… Ranijih godina nije uspeo da se nađe modus na koji način bi mogao da se zainteresovanim poljoprivrednicima u zakup izda zemljište. Sada je to rešeno… Sredstvima dobijenim na taj način kao i konkursom kod ministarstva poljoprivrede dobili smo ukupno oko 37 miliona dinara za sređivanje atarskih puteva…

Takođe ne treba ispustiti iz vida da smo krajem prošle godine potpisali ugovore o kreditiranju preko 200 poljoprivrednih proizvođača i udruženja…

U podizanje agrarnih prilika i uslova, samo u prošloj godini uloženo je preko 70 miliona dinara.

Sve to ukazuje da je za Požarevac jedno od primarnih razmišljanja zapravo poljoprivreda. Uveren sam da će upoznavanje sa novim standardima i merama koje će vam u ovoj školi stručni ljudi predstaviti, doprineti da se ova grana dodatno unapredi. Od toga ćete i vi kao poljoprivredni proizvođači imati korist ali i lokalna samouprava, jer bez razvijene poljoprivrede u kojoj se primenjuju moderne agro – tehničke mere nema ni razvijenog Požarevca.

Zatim se poljoprivrednim proizvođačima obratio direktor PSSS Aleksandar Stojanović.

“PSSS organizujući po dvadeseti put zimsku školu imala je jedini zadatak da pred poljoprivredne proizvođače stavi najbolje stručnjake iz oblasti poljoprivrede iz cele zemlje, koji će odgovoriti na sva pitanja poljoprivrednih proizvođača i rešiti svaku nedoumicu u procesu proizvodnje. Vrata svim poljoprivrednicima su uvek otvorena ne samo za analize već prvenstvno za svaki savet koji im bude potreban.”

 

Zimska škola je počela danas i trajaće do petka 24. februara.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter