Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Otvorena 36. Međunarodna izložba ptica i sitnih životinja

Udruženje „Ljubimac“ iz Požarevca organizovalo je, po tradiciji,  na prostoru stočne pijace u Moravskoj ulici,  36. Međunarodnu izložbu ptica i sitnih životinja.

Ljubimac_1

Nakon pozdravne reči predsednika Udruženja “Ljubimac” Prvoslava Mošića, potom i pripremljenog kulturno“ umetničkog programa, prisutne je podravio Bojan Ilić predsednik Skupštine grada koji je presecanjem vrpce otvorio izložbu.

-Ova izložba ima status najstarije prateće manifestacije Ljubičevskih konjičkih igara i za grad Požarevac je veoma značajna. Ponosni smo na tu činjenicu, jer nema mnogo gradova koji se mogu pohvaliti organizovanjem Međunarodne izložbe životinja i pratećih sadržaja. Želim da vam se zahvalim na širenju kulture, očuvanju prirode i ljubavi prema životinjama i cveću, a siguran sam da ćete tu ljubav preneti i na najmlađe, istakao je predsednik Skupštine grada Požarevca.

Ljubimac_2

Posetioci će na ovogodišnjoj izložbi “Ljubimac 2016” moći da vide oko 2000 eksponata, kako naših, tako i izlagača iz Rumunije, Švajcarske, Mađarske, Bugarske, Nemačke, Bosne i Hercegovine i Austrije.

Ljubimac_3

Da podsetimo, izložba će biti otvorena 2. i sutra 3. septembra, u vremenu od 12 do 20 sati. U nedelju 4. avgusta biće priređena velika Smotra eksponata.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter