Почетак » Актуелно » О Граду
 

Отворена 36. Међународна изложба птица и ситних животиња

Удружење „Љубимац“ из Пожаревца организовало је, по традицији,  на простору сточне пијаце у Моравској улици,  36. Међународну изложбу птица и ситних животиња.

Ljubimac_1

Након поздравне речи председника Удружења “Љубимац” Првослава Мошића, потом и припремљеног културно“ уметничког програма, присутне је подравио Бојан Илић председник Скупштине града који је пресецањем врпце отворио изложбу.

-Ова изложба има статус најстарије пратеће манифестације Љубичевских коњичких игара и за град Пожаревац је веома значајна. Поносни смо на ту чињеницу, јер нема много градова који се могу похвалити организовањем Међународне изложбе животиња и пратећих садржаја. Желим да вам се захвалим на ширењу културе, очувању природе и љубави према животињама и цвећу, а сигуран сам да ћете ту љубав пренети и на најмлађе, истакао је председник Скупштине града Пожаревца.

Ljubimac_2

Посетиоци ће на овогодишњој изложби “Љубимац 2016” моћи да виде око 2000 експоната, како наших, тако и излагача из Румуније, Швајцарске, Мађарске, Бугарске, Немачке, Босне и Херцеговине и Аустрије.

Ljubimac_3

Да подсетимо, изложба ће бити отворена 2. и сутра 3. септембра, у времену од 12 до 20 сати. У недељу 4. августа биће приређена велика Смотра експоната.

Подели са другима: Facebook Twitter