Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Otvorena 61. Međunarodna biciklistička “Trka kroz Srbiju“

Trku je otvorio gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović  u prisustvu pomoćnika ministra za omladinu i sport, Darka Udovičića kao i predstavnika Biciklističkog Saveza Srbije.

Na ceremoniji otvaranja Pavlović  je između ostalog  istakao da  se  grad Požarevac trudi da neguje svaki sport i da je ova međunarodna biciklistička trka još jedna prilika da se Požarevac pokaže u najboljem svetlu:

“Siguran sam da govorim u ime svih Požarevljana, kada kažem da nam je velika čast i zadovoljstvo to što ste gosti našeg grada. Raduje nas poverenje koje su nam ukazali organizatori i Biciklistički savez Srbije, ovoga puta da trke startuju iz Požarevca. Titula “Domaćin decenije”, koju sa ponosom nosimo, pored velike časti donosi nam i obavezu. Obavezu da pomognemo da takmičari imaju najbolje moguće uslove i tako postignu maksimalne rezultate. Još jedna vrednost koju Grad Požarevac ima od organizovanja “Trke kroz Srbiju” jeste i prilika da steknemo nove prijatelje i upoznamo ih sa lepotama naše okoline.

Ovde prevashodno mislim na takmičare i ekipe koje ih opslužuju, ali i ljubitelje biciklizma kojima je ova tradicionalna trka neposredan povod da posete naš grad.

Zato imam veliku privilegiju da u ime grada i građana danas pozdravim 22 ekipe sa preko 130 vozača. Uvaženi gosti stižu nam sa 4 kontinenta i 24 zemlje ukupno.

Obraćajući se sugrađanima, želim da ih pozovem da, kao i do sada, u velikom broju pozdrave sutrašnji start trke i tako dobrom energijom isprate ovogodišnje takmičare na svojevrsno proputovanje kroz delove naše lepe Srbije.“

Trka je danas startovala iz centra Požarevca ka Mionici ova etapa je dugačka 150 kilometara.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter