Почетак » Актуелно » О Граду
 

Отворена апотека у Костолцу

У Костолцу је отворена апотека „Липа“ Апотекарске установе Пожаревац.

Апотека је смештена у објекту Дома здравља у Костолцу.

Објекат су отворили заменик градоначелника Града Пожаревца Предраг Мијатовић и директорка Апотекарске установе Пожаревац Татјана Чинч, уз присуство председника Градске општине Костолац Серџа Крстаноског.

Овом приликом заменик градоначелника Предраг Мијатовић је истакао:

„Пред нама је свечано отварањe нове апотеке у Костолцу која ће бити под окриљем Апотекарске установе Пожаревац, као један од догађаја Првог Сајма фармације у Србији. Иако је данас дан њиховог еснафа, ова установа својим делима показује да отварањем великог броја апотека по читавом Округу ставља квалитет и доступност својих услуга далеко испред профита. Жеља ми је да апотека „Липа“ коју данас отварамо у Костолцу, као и све будуће и оне већ постојеће, наставе светлу традицију Апотекарске установе Пожаревац дугу преко 6 деценија. Говорећи о првом Сајму фармације који се одржава данас, сматрам да су покривени сви сегменти апотекарства уз остваривање циљева као што су едукација, превенција и приказ историјата.“

Након тога у Спортском центру је одржан први Сајам фармације, који је отворила директорка Татјана Чинч а грађани су овом приликом могли да обаве прегршт бесплатних превентивних прегледа и упознају се са врхунским препаратима фармацеутских кућа.

У Галерији савремене уметности отворена је изложба „Фармација Браничевског округа”, која ће трајати до 29. септембра.

На отварању директорка Татјана Чинч је рекла:

„Данашњи дан, 25. септембар, обележава се као светски дан фармацеута, а државна Апотекарска установа Пожаревац креирала је изложбу у оквиру манифестације Први сајам фармације, којом ће исказати три сегмента којима се дичи – традицију, људску доброту и тананост професије.

Током трајања изложбе ученици Медицинске школе Пожаревац, који похађају смер фармацеутски техничар, кроз интерактивну радионицу приказаће знаје у изради чајних мешавина.