Почетак » Актуелно » Култура » О Граду
 

Отворена изложба посвећена Милени Павловић Барили

Ауторка изложбе – Душка Јованић

Ауторка изложбе је Душка Јованић покровитељ је Министарство културе и информисања у сарадњи са Градом Пожаревцом, Галеријом Милена Павловић Барили и Центром за културу.

Званичан назив изложбе је “Милена Павловић Барили: Једна уметница, 15 фотографа – 30 уметничких дела”.

У холу Центра за културу постављено је 15 фотографија од 15 фотографа.

Управница Галерије Милена Павловић Барили – Љиља Дабић

Госте су поздравили управница Галерије Милена Павловић Барили Љиља Дабић и ауторка изложбе Душка Јованић која се захвалила министарству и граду на помоћи при реализацији ове изложбе.

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је овом приликом истакао да сви ми, који смо рођени у Пожаревцу, волимо да мислимо да је њен опус једним делом тако значајан и велики и због чињенице да је рођена у овом граду:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

“Каже се да је човекова судбина увелико обликована његовим детињством, а Милена Павловић Барили га је провела управо на овим улицама, и у дворишту недалеко од нас. С тим у вези, поднаслов овог уметничког пројекта управо би могао бити и реченица наше уметнице, написана из Њујорка у писму мајци у Србији, а која гласи – “Нигде небо није тако лепо као из мог дворишта”. Драго нам је да су аутори изложбе, која је под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије, нашу Милену уврстили међу уметнике попут Саве Шумановића, Милана Коњовића и Паје Јовановића. Њен значај и уметничку вредност време само додатно потврђује, а томе увелико доприноси и изложба којој вечерас присуствујемо.“

Данијела Ванушић, помоћница министарке културе и информисања

Изложбу је отворила Данијела Ванушић, помоћница министарке културе и информисања у присуству многобројних љубитеља уметности који су видели опус велике уметнице из другог угла.