Početak » Aktuelno » Kultura » O Gradu
 

Otvorena izložba posvećena Mileni Pavlović Barili

Autorka izložbe – Duška Jovanić

Autorka izložbe je Duška Jovanić pokrovitelj je Ministarstvo kulture i informisanja u saradnji sa Gradom Požarevcom, Galerijom Milena Pavlović Barili i Centrom za kulturu.

Zvaničan naziv izložbe je “Milena Pavlović Barili: Jedna umetnica, 15 fotografa – 30 umetničkih dela”.

U holu Centra za kulturu postavljeno je 15 fotografija od 15 fotografa.

Upravnica Galerije Milena Pavlović Barili – LJilja Dabić

Goste su pozdravili upravnica Galerije Milena Pavlović Barili LJilja Dabić i autorka izložbe Duška Jovanić koja se zahvalila ministarstvu i gradu na pomoći pri realizaciji ove izložbe.

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović je ovom prilikom istakao da svi mi, koji smo rođeni u Požarevcu, volimo da mislimo da je njen opus jednim delom tako značajan i veliki i zbog činjenice da je rođena u ovom gradu:

Gradonačelnik Grada Požarevca – Saša Pavlović

“Kaže se da je čovekova sudbina uveliko oblikovana njegovim detinjstvom, a Milena Pavlović Barili ga je provela upravo na ovim ulicama, i u dvorištu nedaleko od nas. S tim u vezi, podnaslov ovog umetničkog projekta upravo bi mogao biti i rečenica naše umetnice, napisana iz NJujorka u pismu majci u Srbiji, a koja glasi – “Nigde nebo nije tako lepo kao iz mog dvorišta”. Drago nam je da su autori izložbe, koja je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, našu Milenu uvrstili među umetnike poput Save Šumanovića, Milana Konjovića i Paje Jovanovića. NJen značaj i umetničku vrednost vreme samo dodatno potvrđuje, a tome uveliko doprinosi i izložba kojoj večeras prisustvujemo.“

Danijela Vanušić, pomoćnica ministarke kulture i informisanja

Izložbu je otvorila Danijela Vanušić, pomoćnica ministarke kulture i informisanja u prisustvu mnogobrojnih ljubitelja umetnosti koji su videli opus velike umetnice iz drugog ugla.