Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Otvorena još jedna apoteka

U Požarevcu je otvorena još jedna apoteka koja radi pod okriljem Apotekarske ustanove “Požarevac“. Apoteka “Lek“, koja se nalazi u ulici Bratstva i jedinstva preko puta bolnice, funkcioniše od ponedeljka, a danas ju je obišao gradonačelnik Požarevca Bane Spasović.

apoteka_1
Podaci o poslovanju nedvosmisleno govore da je ova ustanova u samom vrhu u svom rangu, ali i van njega.

– Imamo 32 apoteke na teritoriji Braničevskog okruga od kojih su mnoge u sredinama gde nemamo konkurenciju iz privatnog sektora. To znači da otvaramo apoteke i u ruralnim područjima gde ne postoji veliki finansijski efekat, kako bi smo svima pružili ovaj vid zdravstvene usluge. – kazao je Nebojša Jorgovanović, direktor Apotekarske ustanove “Požarevac“. On je dodao da je upravo odlična saradnja sa svojim osnivačem, gradom, velikim delom rezultirala da ustanova važi kao uspešna i u državnim okvirima.

– Nama je svaka godina likvidna. Proteklih devet meseci ostvarili smo suficit u visini od 41 milion dinara. Naše obaveze su izmirene, a plaćanja izvršavamo u roku ili pre njega. Mi svaku godinu poslovanja posmatramo kao posebnu, tako da 2017. godina neće obuhvatiti prihod iz suficita iz ove godine, već ćemo se potruditi da i ona bude godina pozitivna za sebe. – rekao je Jorgovanović najavivši još neke investicije. U Velikom Gradištu sa tamošnjim Domom zdravlja sufinansira se objekat apoteke u Srednjevu, te je plan da se ta apoteka otvori do kraja godine.

apoteka_2
Reči direktora potvrdila je predsednik UO Apotekarske ustanove “Požarevac“ Jasmina Skokić koja je još navela da oni daju podršku čitavom timu profesionalaca zaposlenih u apoteci uz saradnju sa gradonačelnikom i predstavnicima lokalne samouprave.
Primetno zadovoljstvo na licu Baneta Spasovića tokom dela priče direktora Jorgovanovića o suficitu apoteke, gradonačelnik je kasnije i sam potvrdio.

– Svi smo upoznati sa izuzetno teškim stanjem u kome se Apotekarske ustanove u Srbiji nalaze a da je jedan od retkih svetlih primera upravo naša, požarevačka, i to me veoma raduje. Ono što me kao gradonačelnika još više raduje je njihova poslovna politika koja ima za cilj otvaranje apoteka u onim područjima gde privatne apoteke nemaju interes a to su seoske sredine koje ne garantuju veliki profit. Pored toga, Apotekarska ustanova “Požarevac“ je uspela da se svrsta u prve tri u državi i na tome im od srca čestitam. – kazao je gradonačelnik Požarevca Bane Spasović.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter