Почетак » Актуелно » О Граду
 

Отворена још једна апотека

У Пожаревцу је отворена још једна апотека која ради под окриљем Апотекарске установе “Пожаревац“. Апотека “Лек“, која се налази у улици Братства и јединства преко пута болнице, функционише од понедељка, а данас ју је обишао градоначелник Пожаревца Бане Спасовић.

apoteka_1
Подаци о пословању недвосмислено говоре да је ова установа у самом врху у свом рангу, али и ван њега.

– Имамо 32 апотеке на територији Браничевског округа од којих су многе у срединама где немамо конкуренцију из приватног сектора. То значи да отварамо апотеке и у руралним подручјима где не постоји велики финансијски ефекат, како би смо свима пружили овај вид здравствене услуге. – казао је Небојша Јорговановић, директор Апотекарске установе “Пожаревац“. Он је додао да је управо одлична сарадња са својим оснивачем, градом, великим делом резултирала да установа важи као успешна и у државним оквирима.

– Нама је свака година ликвидна. Протеклих девет месеци остварили смо суфицит у висини од 41 милион динара. Наше обавезе су измирене, а плаћања извршавамо у року или пре њега. Ми сваку годину пословања посматрамо као посебну, тако да 2017. година неће обухватити приход из суфицита из ове године, већ ћемо се потрудити да и она буде година позитивна за себе. – рекао је Јорговановић најавивши још неке инвестиције. У Великом Градишту са тамошњим Домом здравља суфинансира се објекат апотеке у Средњеву, те је план да се та апотека отвори до краја године.

apoteka_2
Речи директора потврдила је председник УО Апотекарске установе “Пожаревац“ Јасмина Скокић која је још навела да они дају подршку читавом тиму професионалаца запослених у апотеци уз сарадњу са градоначелником и представницима локалне самоуправе.
Приметно задовољство на лицу Банета Спасовића током дела приче директора Јорговановића о суфициту апотеке, градоначелник је касније и сам потврдио.

– Сви смо упознати са изузетно тешким стањем у коме се Апотекарске установе у Србији налазе а да је један од ретких светлих примера управо наша, пожаревачка, и то ме веома радује. Оно што ме као градоначелника још више радује је њихова пословна политика која има за циљ отварање апотека у оним подручјима где приватне апотеке немају интерес а то су сеоске средине које не гарантују велики профит. Поред тога, Апотекарска установа “Пожаревац“ је успела да се сврста у прве три у држави и на томе им од срца честитам. – казао је градоначелник Пожаревца Бане Спасовић.

Подели са другима: Facebook Twitter