Почетак » Актуелно » О Граду
 

Отворена позоришна сала у Политехничкој школи

Отварањем свечане дворане и пригодним културно – уметничким програмом Политехничка школа у Пожаревцу обележила је 31. годину постојања и успешног рада. У питању је сала некадашњег биоскопа „Култура“. Укупна инвестиција износи 24.649.000 динара, а 6.341.000 динара издвојено је за вентилационо-климатски систем. Врло брзо пожаревачка публика имаће прилике да се увери у савремен нови изглед ове дворане.

Дарко Радовановић директор Политехничке школе је овом приликом истакао да је прошло више од две деценије од како се неко последњи пут обратио са ове сцене:

Дарко Радовановић – директор Политехничке школе

“Мени је данас посебна част и задовољство, не само зато што вам се обраћам са овог места, већ и зато што сам лично допринео томе да ова сала буде реновирана, да јој буде враћена намена и да поново буде доступна грађанима. Ову прилику желим да искористим и да се захвалим свима онима који су учествовали у овом подухвату, почев од претходног директора школе Дејана Савића који је иницирао израду пројекта за реновирање сале, свим пројектантима, извођачима радова, надзорним органима који су одговорно, савесно и у предвиђеним роковима обавили свој део посла, а посебну захвалност упућујем управи града Пожаревца на челу са градоначелником Сашом Павловићем који је дао значајну подршку“.

Радовановић је још рекао да ученици ове школе годинама уназад постижу изузетне резултате на републичким такмичењима, како из стручних области на подручју рада саобраћаја и електротехнике, тако и на опште образовним предметима.

Председник Скупштине града Пожаревца Предраг Мијатовић је рекао да смо о овом месту говорили  и прижељкивали га пре тачно годину дана, када смо обележавали три деценије постојања пожаревачке Политехничке школе:

Председник Скупштине града Пожаревца – Предраг Мијатовић

“Ово место, односно ова сала, уједно јесте и симбол уздизања школе последњих година а до кога се дошло марљивим радом и одличном организацијом. Прошле године, када смо као и ове, свечаност обележавања Дана школе уприличили у нешто мањем обиму, наведене су многобројне ставке у осавремењавању инфраструктуре Политехничке школе.  Неке од њих ћу поновити, као што је замењена подлога у фискултурној сали, потпуно реконструисана хидрантна мрежа, опремање кабинета за информатику, нове клупе и столице у целој школи и још много, много тога. У неким ставкама унапређења школског система били сте пионири у Србији. Учествовањем у пилот пројекту електронског дневника са још неколико школа, допринели сте да тај систем буде данас савршено имплементиран у читавој држави. Прошле године, речено је да би те, 2020. године том списку придодали и реконструисану салу некадашњег биоскопа “Култура”, али нас је у томе омела пандемија COVID 19. Пандемија, на жалост, није окончана, али доказ да не желимо да је користимо као изговор за неиспуњена обећања данас је, драги пријатељи, пред нама. Као и ви, уживам у погледу свуда око себе и веома сам задовољан чињеницом да су ова школа, као и читав град Пожаревац, добили још један репрезентативни простор. Ова свечана сала Политехничке школе, коју ћемо за неколико тренутака и званично отворити, јесте једно од култних места наших грађана са нешто старијом личном картом. Ипак, сигуран сам да ће и они који је се не сећају од раније, у данима пред нама, тек исписати у њој најлепше редове културе и уметности нашег града. Данас, када крупним корацима ходате четвртом деценијом постојања, то чините брзо, ефикасно и надахнуто. Због тога сам сигуран да говорим у име свих грађана када кажем да смо поносни на све вас, од директора и професора до ученика који су наши најбољи амбасадори на такмичењима широм Србије.“

Директор Политехничке школе уручио је повељу граду Пожаревцу за значајан допринос развоју ове образовне установе, коју је примио Предраг Мијатовић, а потом су заједно пресекли црвену врпцу, чиме је симболично свечана дворана отворена.

У оквиру културно-уметничког програма наступили су симфонијски оркестар “Гвардија”, глумац Народног позоришта из Београда Зоран Ћосић и ученици Политехничке школе.

 

Подели са другима: Facebook Twitter