Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Otvorene 23. Glumačke svečanosti “Milivoje Živanović“

23. Glumačke svečanosti, koje su posvećene glumačkom bardu Milivoju Živanoviću, koji je rođen u Požarevcu, otvorio je gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović koji je ovom prilikom istakao da je čast svake godine otvarati Glumačke svečanosti i još je dodao:

„Meni, kao gradonačelniku, ali pre svega kao stanovniku ovog grada ostaje da se ponosim što je Milivoje baš ovde rođen. Svima nama ostaje da se ponosimo i što je deo šarma tadašnje varošice a danas modernog grada Požarevca upakovao u svoj plemeniti zanat i njime oduševljavao publiku gde god joj se poklanjao. Ponosan sam takođe i na sve one ljude iz senke koji ove, ali i svih prethodnih godina, čine da ovaj festival najpre živi, a potom i blista. Zato vas sada molim, za sve one koje tokom predstava ne vidimo jer se nalaze iza kulisa i u organizaciji festivala, a bez kojih on ne bi doživeo svoj 23. rođendan, – jedan veliki aplauz… Siguran sam da će ovaj zvuk vaših dlanova narednih šest dana stalno odzvanjati ovom lepom salom, izazvan glumačkim bravurama naših najboljih glumaca.“

Zatim je gradonačelnik predao ključ grada Miri Banjac, predsednici stučnog žirija.

Mira Banjac je rekla je da će žiri sačuvati ovaj ključ i da će možda nešto i otključati.

„Pozorište je jedina živeća umetnost koja traje dok mi živimo. Ona može da izazove buru koja bi ujutru bila zaboravljena, ali ono što se ne može zaboraviti to su neki veliki tragovi koji su ostavili veliki i značajni ljudi. Mi po njihovim tragovima slavimo ovo veče posvećeno Milivoju Živanoviću“ naglasila je Mira Banjac.

Prve večeri nastupio je Zvezdara teatar sa predstavom „Korešpodencija“ Borislava Pekića u režiji Gorčina Stojanovića. Pobednica po mišljenju stručnog i žirija publike bila je Anica Dobra u ulozi Milice Njegovan. Inače stručni žiri čine Mira Banjac, Ana Sofrenović i teatrolog Miroslav Miki Radović, dok je žiri publike u sastavu Marko Savić, Dejan Dačić i Marija Papović.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter