Почетак » Актуелно
 

Отворени нови кабинети у Пожаревачкој гимназији

У оквиру обележавања 157 година од оснивања Пожаревачке гимназије ова образовна установа је богатија за три нова кабинета.

Министартство просвете, науке и технолошког развоја у 2019. години Пожаревачкој гимназији одобрило је 3.055.040,00 динара за набавку нове опреме, и то 500.000,00 динара за опремање кабинета хемије и 2.555.040,00 динара за опремање 2 кабинета информатике – набавку новог намештаја и рачунарске опреме.

Кабинете, су отворили заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић и директорка Гимназије Данијела Жуковски.

Заменик градоначелника Саша Павловић је овом приликом рекао да је у претходном периоду локална самоуправа за санацију кровног прекривача на згради ове образовне установе издвојила 6 милиона динара, затим за замену столарије на подрумским просторијама и вратима на школским тоалетима Пожаревачке гимназије 2.125.926,00 динара, опредељено је и 497.000,00 динара за лакирање и хобловање постојећег паркета и обележавање кошаркашког и одбојкашког терена у фискултурној сали. Павловић је још истакао да се Пожаревачка гимназија обнавља од пода до плафона и да су почела улагања у наставна средства што је од великог значаја за професоре али и за ученике.

Директорка Гимназије Данијела Жуковски, захвалила се министартву просвете и локалној самоуправи на великој помоћи али и министарству правде што је по основу одлагања кривичног гоњења – средства опортунитета Пожаревачкој гимназији одобрило 4.000.000,00 динара за санацију санитарних чворова.

Прослава „Дана Пожаревачке гимназије“, настављена је Свечаном академијом у Центру за културу, где се након директорке присутнима обратио председник Пожаревачког парламента Бојан Илић:

Бојан Илић

„Данас не славите само ви, овај дан прослављају и сви Пожаревљани који су поносни на значај који ова гимназија има у образовном систему наше државе.     Право да будемо сви поносни на Пожаревачку гимназију даје нам њен историјат који започиње далеке 1862. године, када је указом Кнеза Михајла престоничка гимназија премештена управо у наш Пожаревац. Од тада, па све до данашњих дана Пожаревачка гимназија била је један од светлих примера одличне организације спровођења наставног програма, али и ваннаставних активности које оплемењују и ученике и професоре. Чињеница да су овај град и његова околина одувек били расадник сјајних младих људи, ипак није довољна сама по себи да објасни изузетне резултате која је Пожаревачка гимназија постизала за ових 157 година. Разлоге за то не треба тражити далеко. Они леже у томе да вас је до врха образовних установа у Србији водила управо стална жеља за напредовањем и доказивањем, што је, колико видим, остало и до данашњих дана. Резултате које на различитим такмичењима нижу ваши ученици главна су претпоставка да ће наследити великане који су некада били у вашим клупама, на челу са сјајним умовима попут Павла Савића, Радомира Лукића или Слободана Стојановића… За то време, Граду Пожаревцу остаје да брине о овој али и осталим школама са своје територије. Бринући о условима у којима овде учите и радите, бринемо и о знању које се овде размењује. Последње инвестиције у објекат Пожаревачке гимназије односе се на кровни покривач и столарију али ови радови у висини од преко 8 милиона динара, само су део низа који не смемо прекинути, чак ни тада када будемо сви могли рећи да смо нашим генијалцима створили услове за рад једнаке онима које имају њихови вршњаци у најразвијенијим земљама света. Ми то морамо јер знамо да ви можете много. Ми то морамо… јер знамо да је ваше много и више него довољно да учините Пожаревац и Србију местима у које ће се људи враћати а не из њих одлазити.“

Након тога директорка Жуковски је уручила захвалнице заслужним организацијама и појединцима.

Подели са другима: Facebook Twitter