Početak » Aktuelno
 

Otvoreno 25. Republičko takmičenje učenika saobraćajnih škola Srbije u Požarevcu

Na ovom takmičenju učestvuju 28 škola iz 28 gradova sa 214 učesnika, a požarevačka Politehnička škola je domaćin takmičenja.

Učenici se takmiče u tri kategorije: vozač motornih vozila “B” kategorije, vozač motornih vozila “C” kategorije i tehničar drumskog saobraćaja.

Darko Radovanović

Prisutne je prvo pozdravio direktor Politehničke škole Darko Radovanović, koji je rekao da je škola relativno mlada, prema datumu osnivanja i relativno mala prema broju odeljenja, ali da se postignuća učenika nikako ne mogu svrstati u kategoriju malih. On se zahvalio lokalnoj samoupravi na pomoći za organizaciju ovog takmičenja u iznosu od 400.000 dinara.

Manifestaciju je otvorio zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović sledećim rečima:

Saša Pavlović

„Razvoj saobraćajne infrastrukture, kao i bezbednost onih koji u saobraćaju učestvuju jedan je od glavnih preduslova, ako ne i prvi, razvoja privrede, svih tipova industrije ali i života uopšte. Zato mi u Požarevcu posvećujemo veliku pažnju saobraćaju, kako u oblasti izgradnje nove putne mreže, tako i kada govorimo o revitalizaciji postojeće, ali naročito u segmentu bezbednosti. Zajedno sa Savetom za bezbednost saobraćaja i srodnim odeljenjima i institucijama, Grad Požarevac je nedavno inicirao i sproveo temeljnu obnovu saobraćajne signalizacije, ali i niz mera koje već pokazuju rezultate kada je u pitanju bezbednost učesnika u saobraćaju. Pored mnogobrojnih tribina i edukacija za vaše vršnjake i mlađe od vas, odlukom lokalne samouprave prošle godine poklonili smo mladim roditeljima preko 650 auto-sedišta za bebe, ali smo mislili i na poljoprivrednike, pa su i oni za svoje potrebe dobili rotaciona svetla za traktore. Takođe, odrađen je i projekat sanacije crnih tačaka i opasnih deonica na javnim putevima na području Grada Požarevca i ove godine se čeka njegova realizacija. Sve nabrojano je samo jedan deo naših napora da puteve koji gravitiraju gradu i Braničevskom okrugu učinimo što bezbednijim. Dragi mladi prijatelji, svesni da je razvoj naše države neraskidivo vezan sa vašom strukom, želim vam svu sreću na ovom takmičenju. Želim i da vam ono donese dobre rezultate i plasman, ali da prevashodno razmenite znanje sa kolegama i sutra ga upotrebite u našoj Srbiji,“ zaključio je Pavlović.

Aleksandar Pajić

Otvaranju takmičenja prisustvovao je i Aleksandar Pajić, pomoćnik ministra prosvete zaduženog za srednje obrazovanje, vaspitanje i obrazovanje odraslih.

Ovom prilikom direktor Politehničke uručio je priznanja zaslužnim organizacijama koje su pomogle rad ove obrazovne ustanove i organizovanje takmičenja među kojima je Grad Požarevac a zahvalnicu je primio zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter