Почетак » Актуелно
 

Отворено 25. Републичко такмичење ученика саобраћајних школа Србије у Пожаревцу

На овом такмичењу учествују 28 школа из 28 градова са 214 учесника, а пожаревачка Политехничка школа је домаћин такмичења.

Ученици се такмиче у три категорије: возач моторних возила “Б” категорије, возач моторних возила “Ц” категорије и техничар друмског саобраћаја.

Дарко Радовановић

Присутне је прво поздравио директор Политехничке школе Дарко Радовановић, који је рекао да је школа релативно млада, према датуму оснивања и релативно мала према броју одељења, али да се постигнућа ученика никако не могу сврстати у категорију малих. Он се захвалио локалној самоуправи на помоћи за организацију овог такмичења у износу од 400.000 динара.

Манифестацију је отворио заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић следећим речима:

Саша Павловић

„Развој саобраћајне инфраструктуре, као и безбедност оних који у саобраћају учествују један је од главних предуслова, ако не и први, развоја привреде, свих типова индустрије али и живота уопште. Зато ми у Пожаревцу посвећујемо велику пажњу саобраћају, како у области изградње нове путне мреже, тако и када говоримо о ревитализацији постојеће, али нарочито у сегменту безбедности. Заједно са Саветом за безбедност саобраћаја и сродним одељењима и институцијама, Град Пожаревац је недавно иницирао и спровео темељну обнову саобраћајне сигнализације, али и низ мера које већ показују резултате када је у питању безбедност учесника у саобраћају. Поред многобројних трибина и едукација за ваше вршњаке и млађе од вас, одлуком локалне самоуправе прошле године поклонили смо младим родитељима преко 650 ауто-седишта за бебе, али смо мислили и на пољопривреднике, па су и они за своје потребе добили ротациона светла за тракторе. Такође, одрађен је и пројекат санације црних тачака и опасних деоница на јавним путевима на подручју Града Пожаревца и ове године се чека његова реализација. Све набројано је само један део наших напора да путеве који гравитирају граду и Браничевском округу учинимо што безбеднијим. Драги млади пријатељи, свесни да је развој наше државе нераскидиво везан са вашом струком, желим вам сву срећу на овом такмичењу. Желим и да вам оно донесе добре резултате и пласман, али да превасходно размените знање са колегама и сутра га употребите у нашој Србији,“ закључио је Павловић.

Александар Пајић

Отварању такмичења присуствовао је и Александар Пајић, помоћник министра просвете задуженог за средње образовање, васпитање и образовање одраслих.

Овом приликом директор Политехничке уручио је признања заслужним организацијама које су помогле рад ове образовне установе и организовање такмичења међу којима је Град Пожаревац а захвалницу је примио заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић.

Подели са другима: Facebook Twitter