Почетак » Актуелно
 

Отворено реновирано истурено одељење школе Вук Караџић у Забели

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је отворио комплетно реновирану школу у Забели која је истурено одељење ОШ Вук Караџић.

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић честитао је колективу школе и рекао да је обнова школе усмерена ка томе да деца која је похађају имају исте услове као и у граду. Он је још додао да већ три године узастопно се из градског буџета одваја близу 100 милиона динара по години за школске и предшколске објекте. Градоначелник је рекао да се улагања неће зауставити на овој школи и овом приликом је најавио велики пројекат реконструкцију  ОШ “Доситеј Обрадовић”. Реконструкција школе у Забели износила је 30 милиона динара средства су обезбеђена преко Канцеларије за управљање јавним улагањима у износу од  27 милиона динара и Град Пожаревац је омогућио додатна средства, од око 3 милиона динара.

Спасовић је казао да је на нама да се потрудимо да ове школе не остану празне и овом приликом обећао да ће локална самоуправа наставити са овако издашним улагањима те да ће Пожаревац имати средње и основне школе и вртић на оном нивоу какав заслужују сва деца у Србији.

Присутне је поздравио нови директор школе Владан Видојевић који је предао реч бившој директорки Лидији Ристић, која је била на тој функцији, када је покренута реконструкција школе:

“Санација школе започела је у фебруару ове године и урађен је нови кров школе, уграђена спољна изолација, замењени прозори и врата, уграђени нови подови, изведени су радови на фасади школе, потпуно реновирани мокри чвор и тоалет, уграђени олуци и електричне инсталације, водовод и канализација. Створени су потпуно нови услови за рад. Набављен је нов намештај тако да су ученици у децембру закорачили у потпуно нову и лепу зграду“.

Отварању школе су присуствовали челни људи Града Пожаревца као и бројни директори средњих и основних школа.

Подели са другима: Facebook Twitter