Početak » Aktuelno
 

Otvoreno renovirano istureno odeljenje škole Vuk Karadžić u Zabeli

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je otvorio kompletno renoviranu školu u Zabeli koja je istureno odeljenje OŠ Vuk Karadžić.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović čestitao je kolektivu škole i rekao da je obnova škole usmerena ka tome da deca koja je pohađaju imaju iste uslove kao i u gradu. On je još dodao da već tri godine uzastopno se iz gradskog budžeta odvaja blizu 100 miliona dinara po godini za školske i predškolske objekte. Gradonačelnik je rekao da se ulaganja neće zaustaviti na ovoj školi i ovom prilikom je najavio veliki projekat rekonstrukciju  OŠ “Dositej Obradović”. Rekonstrukcija škole u Zabeli iznosila je 30 miliona dinara sredstva su obezbeđena preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima u iznosu od  27 miliona dinara i Grad Požarevac je omogućio dodatna sredstva, od oko 3 miliona dinara.

Spasović je kazao da je na nama da se potrudimo da ove škole ne ostanu prazne i ovom prilikom obećao da će lokalna samouprava nastaviti sa ovako izdašnim ulaganjima te da će Požarevac imati srednje i osnovne škole i vrtić na onom nivou kakav zaslužuju sva deca u Srbiji.

Prisutne je pozdravio novi direktor škole Vladan Vidojević koji je predao reč bivšoj direktorki Lidiji Ristić, koja je bila na toj funkciji, kada je pokrenuta rekonstrukcija škole:

“Sanacija škole započela je u februaru ove godine i urađen je novi krov škole, ugrađena spoljna izolacija, zamenjeni prozori i vrata, ugrađeni novi podovi, izvedeni su radovi na fasadi škole, potpuno renovirani mokri čvor i toalet, ugrađeni oluci i električne instalacije, vodovod i kanalizacija. Stvoreni su potpuno novi uslovi za rad. Nabavljen je nov nameštaj tako da su učenici u decembru zakoračili u potpuno novu i lepu zgradu“.

Otvaranju škole su prisustvovali čelni ljudi Grada Požarevca kao i brojni direktori srednjih i osnovnih škola.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter