Почетак » Актуелно
 

ПЕН тестирање у локалној самоуправи

Национална алијанса за локални економски развој ангажована је на пружању помоћи на побољшању функционисања локалних самоуправа. Област информационих технологија је такође обухваћена кроз Савет за информационе технологије у оквиру НАЛЕД – а, чији је Пожаревац члан.  Захваљујући НАЛЕД – у Пожаревац је у групи од седам градова у Србији који ће учествовати у пројектима побољшања функционисања локалних самоуправа.

ПЕН тестирање је сегмент тог процеса и Пожаревац има прилику да тестирање уради у складу са светским трендовима тестирања сигурности информационог система великих предузећа, као и локалних самоуправа. Под ПЕН тестирањем подразумева се провера безбедности нашег информационог система од спољних и унутрашњих претњи, злонамерних софтвера, хакерских напада и сличног. Када добијемо резултате тестирања добићемо и инструкције како да унапредимо наш информациони систем у овом сегменту, што ће допринети заштити података локалне самоуправе.  

Тестирање је организовала Канцеларија за ИТ при Влади Републике Србије у сарадњи са НАЛЕД – ом, и оно ће бити бесплатно. Тестирање ће радити светски реномирана компанија Ај Би Ем (IBM).

Подели са другима: Facebook Twitter