Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Plakat za 53.LjKI osvojio prvu nagradu na 9. Izložbi suvenira i turističkih publikacija u Leskovcu

Na devetoj Izložbi suvenira i turističkih publikacija „Leskovac 2016“, u kategoriji za najbolji turistički plakat u poslednje dve godine, prvu nagradu osvojio je plakat za ovogodišnje 53. Ljubičevske konjičke igre. U organizaciji Turističke organizacije Grada Leskovca, izložbu koja ima međunarodni i takmičarski karakter, je otvorio gradonačelnik Leskovca, dr Goran Cvetanović.

15129561_699567163539679_5676825241843272311_o

Ove godine je učestvovalo preko 50 Turističkih organizacija iz Srbije, Bugarske i Bosne i Hercegovine..Od 11 kategorija, Turistička organizacija Grada Požarevca uzela je učešće u tri i to, “Turistički promotivni film“, “Najoriginalniji eksponat (suvenir)“ i “Turistički plakat“. Iako veoma zapaženi, promotivni film i statueta Miloša Obrenovića nisu osvojili nagrade, ali je zato, plakat za 53. Ljubičevske konjičke igre pobrao nedvosmislene simpatije kompletnog žirija, i kao takav je nagrađen.

Ovo je već drugo priznanje za idejna rešenja ovogodišnjih Konjičkih igara. Podsetimo, grad Požarevac je na Novosadskom sajmu već dobio “Veliku zlatnu medalju za multimedijalni spektakl otvaranja 53. Ljubičevskih konjičkih igara”.

Sve ovo ukazuje na dobar posao koji je Požarevac ove godine napravio kada je u pitanju njegova najznačajnija manifestacija, ali takođe i obavezuje za narednu, jer će srpska turistička struka pažljivo pratiti da li će 2017. godine lestvica u organizaciji požarevačkih Igara biti podignuta na još viši nivo.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter