Почетак » Актуелно » О Граду
 

Плакат за 53.ЉКИ освојио прву награду на 9. Изложби сувенира и туристичких публикација у Лесковцу

На деветој Изложби сувенира и туристичких публикација “Лесковац 2016”, у категорији за најбољи туристички плакат у последње две године, прву награду освојио је плакат за овогодишње 53. Љубичевске коњичке игре. У организацији Туристичке организације Града Лесковца, изложбу која има међународни и такмичарски карактер, је отворио градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић.

15129561_699567163539679_5676825241843272311_o

Ове године је учествовало преко 50 Туристичких организација из Србије, Бугарске и Босне и Херцеговине..Од 11 категорија, Туристичка организација Града Пожаревца узела је учешће у три и то, “Туристички промотивни филм“, “Најоригиналнији експонат (сувенир)“ и “Туристички плакат“. Иако веома запажени, промотивни филм и статуета Милоша Обреновића нису освојили награде, али је зато, плакат за 53. Љубичевске коњичке игре побрао недвосмислене симпатије комплетног жирија, и као такав је награђен.

Ово је већ друго признање за идејна решења овогодишњих Коњичких игара. Подсетимо, град Пожаревац је на Новосадском сајму већ добио “Велику златну медаљу за мултимедијални спектакл отварања 53. Љубичевских коњичких игара”.

Све ово указује на добар посао који је Пожаревац ове године направио када је у питању његова најзначајнија манифестација, али такође и обавезује за наредну, јер ће српска туристичка струка пажљиво пратити да ли ће 2017. године лествица у организацији пожаревачких Игара бити подигнута на још виши ниво.

Подели са другима: Facebook Twitter