Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Plan regionalnog razvoja pri kraju

Predstavnici Geografskog fakulteta u Beogradu i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, predstavili su radnu verziju programa implementacije Regionalnog prostornog plana za Podunavski i Braničevski uprvni okrug 2016.-2020. godine. Plan za ovaj region je usvojen 2015. godine. Program njegove implementacije u saradnji sa gradovima i opštinama rade Geografski fakultet i Jugoslovenski institut za arhitekturu i urbanizam.

Skup o regionalnom prostornom planu

Skup o regionalnom prostornom planu

-Projektom je obuhvaćen razvoj privrede, industrije, turizma, socijalne politike do 2020.godine, kaže jedan od obrađivača programa. Izdvojeni su prioriteti, od regionalne deponije, autoputeva, primarnih saobraćajnih koridora, vodenih koridora, turizma, industrije.Ono što postoji u planu sada će se precizirati. Nadam se, najdalje za mesec do mesec i po dana imaćemo finalni program implementacije, kazao je dr Velimir Šećerov profesor na Geografskom fakultetu u Beogradu.

Po usvajanju programa biće poznato šta su najvažniji planovi razvoja u celom regionu, ko je odgovoran za njihovo sprovođenje, ali i kako će se i iz kojih izvora finansirati njihova realizacija. Prezentaciji su prisustvovali predstavnici grada Požarevca i svih opština sa teritorije Braničevskog upravnog okruga, zatim RRA „Braničevo-Podunavlje“ kao i Regionalne privredne komore.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter