Početak » Aktuelno
 

Po 7. put održana manifestacija „Dan borbe protiv bele kuge“

U Požarevcu je održana manifestacija „Dan borbe protiv bele kuge“.

Svečanost je počela prijemom u gradskom zdanju nakon koga je održan radni sastanak sa temom „Kako lokalna samouprava može da pomogne u bobi protiv bele kuge“.

Centralni događaj je bio na platou ispred Sportskog centra gde je upriličen bogat kulturno umetnički program u kome su učestvovali mališani osnovnih škola i vrtića.

Na prijemu u Svečanim salonima obratio se gradonačelnik Grada Požarevac Bane Spasović koji je rekao da bi ova tema trebala da bude centralna u medijima i u razgovoru između ljudi:

Bane Spasović

„Ovo je tema svih tema, jer će naši ostali problemi biti rešeni pre ili kasnije, ali ono što je sigurno je da će svi problemi nestati onog trenutka kada nestane nas. Ukoliko se to desi, nestaju i naša budućnost kao naroda, ali i naša prošlost i svetla istorija. Iako ovo deluje kao neka bajka sa lošim završetkom, setimo se da su na ovoj planeti već iščezavali narodi i civilizacije, mnogo moćniji i brojniji od nas. Zato je vreme da stavimo prst na čelo i da se zamislimo. Zato je krajnje vreme da saslušamo učesnike stručnog skupa koji će se desiti pod ovim krovom nešto kasnije i da njihove smernice uvažimo i potpuno primenimo. Smatram da je naše pridruživanje akciji kartice koja donosi popust porodicama sa više dece odličan korak, ali jeste samo jedan u nizu koji nameravamo da preduzmemo.“

Saša Stević tvorac manifestacije „Dan borbe protiv bele kuge“ je istakao da je Požarevac barjaktar u borbi protiv bele kuge:

Saša Stević

„Oduvek sam smatrao da lokalna samouprava ima veliki uticaj na meštane u lobiranju, priči i pomaganju porodicama sa više dece. Požarevac je primer u poslednjih godinu dana po merama koje je preduzeo, a i po organizaciji ove manifestacije koja je dokaz da ozbiljno radimo na toj temi”.

Na skupu su se još obratili Dr Petar Veselinović, dekan Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu i Dr Dragan Bataveljić, profesor na Pravnom fakultetu u Kragujevcu.

Nakon prijema održana je manifestacija na platou ispred Sportskog centra u kome su učestvovali mališani iz škola i vrtića kao i drugi brojni gosti.

Bojan Ilić

U ime grada Požarevca pristutnima se obratio predsednik Skupštine grada Požarevca Bojan Ilić i naglasio da je grad pripremio niz mera kojima će se boriti protiv bele kuge.

Goste i decu pozdravio je i Saša Stević kao domaćin i idejni tvorac ove manifestacije i istakao, da moramo da se vratimo tradicionalnim porodičnim vrednostima i da samo tako može da nas bude više.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter