Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Počela gasifikacija Požarevca

Na lokaciji merno-regulacione stanice kod Reciklažnog centra u Požarevcu svečano su otvoreni radovi na izgradnji distributivne gasne mreže, čija će ukupna dužina biti oko 300 kilometara, dok vrednost izgradnje gasifikacije iznosi 13 miliona evra.

Grad Požarevac će biti potpuno pokriven mrežom niskog i srednjeg pritiska, rekao je izvršni direktor za investicije Srbijagasa Jovica Budimir. On je dodao da je rok izgradnje tri godine. Budimir je napomenuo da bi magistralni gasovod do Požarevca trebalo da bude završen do kraja 2012. godine.

-Do kraja godine planiramo da završimo gasovod visokog pritiska. Ukupno Srbijagas planira da uloži oko 20 miliona evra, rekao je on.

Korisnici u Požarevcu gas će dobijati sukcesivno, kako se mreža bude širila, rekao direktor za gasifikaciju Gas Investa, izvođača radova na gasifikaciji, Ljubomir Sikora.

-Planirano je da ima oko 20.000 kubika jednovremene potrošnje. Objekti će se graditi u osam faza što znači da će grad sukcesivno dobijati gas kako se bude koja merno-regulaciona stanica završila. Na taj način gas će postepeno ulaziti, da bi građani shvatili blagodeti koje on donosi. Nadam se da će projekat biti završen na vreme“.

Gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević istakao je da nekoliko godina u Požarevcu nije bilo aktivnosti na izgradnji distributivne gasovodne mreže, ali da se nakon napornih pregovora došlo do rešenja.

-Važno je da je cena priključka jedinstvena za sve gradove u zemlji i da ne bi trebalo da bude viša od 650 evra, rekao je on i dodao da će mreža biti rasprostranjena na čitavom području grada.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter