Почетак » Актуелно » О Граду
 

Почела гасификација Пожаревца

На локацији мерно-регулационе станице код Рециклажног центра у Пожаревцу свечано су отворени радови на изградњи дистрибутивне гасне мреже, чија ће укупна дужина бити око 300 километара, док вредност изградње гасификације износи 13 милиона евра.

Град Пожаревац ће бити потпуно покривен мрежом ниског и средњег притиска, рекао је извршни директор за инвестиције Србијагаса Јовица Будимир. Он је додао да је рок изградње три године. Будимир је напоменуо да би магистрални гасовод до Пожаревца требало да буде завршен до краја 2012. године.

-До краја године планирамо да завршимо гасовод високог притиска. Укупно Србијагас планира да уложи око 20 милиона евра, рекао је он.

Корисници у Пожаревцу гас ће добијати сукцесивно, како се мрежа буде ширила, рекао директор за гасификацију Гас Инвеста, извођача радова на гасификацији, Љубомир Сикора.

-Планирано је да има око 20.000 кубика једновремене потрошње. Објекти ће се градити у осам фаза што значи да ће град сукцесивно добијати гас како се буде која мерно-регулациона станица завршила. На тај начин гас ће постепено улазити, да би грађани схватили благодети које он доноси. Надам се да ће пројекат бити завршен на време“.

Градоначелник Пожаревца Миодраг Милосављевић истакао је да неколико година у Пожаревцу није било активности на изградњи дистрибутивне гасоводне мреже, али да се након напорних преговора дошло до решења.

-Важно је да је цена прикључка јединствена за све градове у земљи и да не би требало да буде виша од 650 евра, рекао је он и додао да ће мрежа бити распрострањена на читавом подручју града.

Подели са другима: Facebook Twitter