Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Počela izgradnja novog poslovnog objekta kompanije “Arriva Litas” Požarevac

Kamen temeljac za izgradnju ovog objekta postavili su gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović i generalni direktor “Arriva Litas” Požarevac Dejan Bogunović.

Ukupna vrednost ove investicije iznosi 2 miliona evra.

Novi poslovni objekat prostiraće se na površini od preko 2000 kvadrata. U sklopu njega postojaće linija tehničkog pregleda vozila, obavljaće se popravke i servisiranje vozila, a biće izgrađen i magacin, kao i prostorije za zaposlene. Novi objekat obezbediće i bolje uslove za rad zaposlenima, a ujedno će doprineti stvaranju zdravijeg okruženja za lokalnu zajednicu, zahvaljujući separatorima za otpadne vode.

Bane Spasović

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je ovom prilikom istakao:

„Ono što su naši građani dobili dolaskom ovog evropskog giganta u oblasti transporta je, prvenstveno, siguran i tačan prevoz, nove, moderne usluge u novim i modernim vozilima. Takođe, ponosni smo i na renoviranu autobusku stanicu u koju je, kako čujem, uloženo četvrt miliona evra i ona je sada po lepoti i funkcionalnosti jedno od onih mesta kakva želimo da vidimo u većem broju u našem gradu. Danas, uoči polaganja ovog kamena temeljca novog poslovnog objekta kompanije “Arriva Litas”, vrednosti 2 miliona evra, kao gradonačelnik Požarevca mogu da budem zadovoljan što nastavljate svoj razvoj i pronalazite interes da i dalje poslujete u našem gradu.

Posebno me raduje i što će to značiti sigurnost radnih mesta naših građana, bolje uslove za zaposlene ali i visok ekološki standard koji uvodite i u ovaj objekat a koji će značiti svim Požarevljanima. Grad i građani će ovom investicijom dobiti i nove saobraćajnice koje će služiti ovoj kompaniji, ali i ostalima koji ovuda prolaze.

Dragi prijatelji, ovaj deo grada je u isto vreme i jedan od glavnih ulaza u Požarevac. To je onaj deo grada koji svi koji u njega dolaze, prvo vide i na osnovu koga i stiču prvi utisak o njemu.“

Spasović je još dodao da će biti i dodatnog posla za “Arriva Litas” zbog otvaranja ritejl parka “Stop shop” i početka rada turske kompanije “Ringelsan”. Zato što će zbog “Stop shop”-a doći do povećanog broja turista i za potrebe radnika u turskoj firmi što iziskuje potrebu za dodatnim autobuskim linijama.

Dejan Bogunović

„Ukupna vrednost investicije iznosi 2 miliona evra, a u sam objekat biće ugrađena najsavremenija oprema, koja zadovoljava najviše evropske i ekološke standarde ISO 9001 i 14000, koji su kod nas uvedeni početkom ove godine”, istakao je Dejan Bogunović, generalni direktor kompanije “Arriva Litas”, dodavši da “Arriva Litas” već dugi niz godina uspešno posluje u Požarevcu.

“Arriva Litas” je do sada uložila 250.000 evra za adaptaciju autobuske stanice u Požarevcu, čime smo poboljšali uslove boravka korisnika, a sledeći korak je upravo izgradnja modernog objekta sa tehničkim prostorijama koji će omogućiti obavljanje poslova na jednom mestu i doprineti unapređenju kvaliteta usluga prevoza za sve naše korisnike“, dodao je Bogunović.

U sklopu izgradnje novog objekta, kompanija će u ovom rejonu sagraditi saobraćajnice dužine od oko 1 km i širine 7 metara, kao i trotoar širine 1,5 metara koji će biti na raspolaganju i vlasnicima ostalih objekata u neposrednoj okolini, kao i svim građanima Požarevca.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter