Почетак » Актуелно » О Граду
 

Почела изградња новог пословног објекта компаније “Arriva Litas” Пожаревац

Камен темељац за изградњу овог објекта поставили су градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић и генерални директор “Arriva Litas” Пожаревац Дејан Богуновић.

Укупна вредност ове инвестиције износи 2 милиона евра.

Нови пословни објекат простираће се на површини од преко 2000 квадрата. У склопу њега постојаће линија техничког прегледа возила, обављаће се поправке и сервисирање возила, а биће изграђен и магацин, као и просторије за запослене. Нови објекат обезбедиће и боље услове за рад запосленима, а уједно ће допринети стварању здравијег окружења за локалну заједницу, захваљујући сепараторима за отпадне воде.

Бане Спасовић

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом истакао:

„Оно што су наши грађани добили доласком овог европског гиганта у области транспорта је, првенствено, сигуран и тачан превоз, нове, модерне услуге у новим и модерним возилима. Такође, поносни смо и на реновирану аутобуску станицу у коју је, како чујем, уложено четврт милиона евра и она је сада по лепоти и функционалности једно од оних места каква желимо да видимо у већем броју у нашем граду. Данас, уочи полагања овог камена темељца новог пословног објекта компаније “Arriva Litas”, вредности 2 милиона евра, као градоначелник Пожаревца могу да будем задовољан што настављате свој развој и проналазите интерес да и даље послујете у нашем граду.

Посебно ме радује и што ће то значити сигурност радних места наших грађана, боље услове за запослене али и висок еколошки стандард који уводите и у овај објекат а који ће значити свим Пожаревљанима. Град и грађани ће овом инвестицијом добити и нове саобраћајнице које ће служити овој компанији, али и осталима који овуда пролазе.

Драги пријатељи, овај део града је у исто време и један од главних улаза у Пожаревац. То је онај део града који сви који у њега долазе, прво виде и на основу кога и стичу први утисак о њему.“

Спасовић је још додао да ће бити и додатног посла за “Arriva Litas” због отварања ритејл парка “Stop shop” и почетка рада турске компаније “Ringelsan”. Зато што ће због “Stop shop”-a доћи до повећаног броја туриста и за потребе радника у турској фирми што изискује потребу за додатним аутобуским линијама.

Дејан Богуновић

„Укупна вредност инвестиције износи 2 милиона евра, а у сам објекат биће уграђена најсавременија опрема, која задовољава највише европске и еколошке стандарде ИСО 9001 и 14000, који су код нас уведени почетком ове године”, истакао је Дејан Богуновић, генерални директор компаније “Arriva Litas”, додавши да “Arriva Litas” већ дуги низ година успешно послује у Пожаревцу.

“Arriva Litas” је до сада уложила 250.000 евра за адаптацију аутобуске станице у Пожаревцу, чиме смо побољшали услове боравка корисника, а следећи корак је управо изградња модерног објекта са техничким просторијама који ће омогућити обављање послова на једном месту и допринети унапређењу квалитета услуга превоза за све наше кориснике“, додао је Богуновић.

У склопу изградње новог објекта, компанија ће у овом рејону саградити саобраћајнице дужине од око 1 км и ширине 7 метара, као и тротоар ширине 1,5 метара који ће бити на располагању и власницима осталих објеката у непосредној околини, као и свим грађанима Пожаревца.

Подели са другима: Facebook Twitter