Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Počela je dodela bebi sedišta za decu rođenu od 1.oktobra sa teritorije Grada Požarevca

U skladu sa Programom korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na području grada Požarevca za 2016.godinu, gradsko veće donelo je odluku o dodeli 90 auto sedišta bebama rođenim od 1.oktobra 2016.godine. Danas se počelo sa dodelom auto sedišta za bebe čije majke na dan rođenja deteta imaju prebivalište na teritoriji Grada Požarevca. Za ove namene izdvojeno je oko 300 000 dinara.

cover_dsc_8690

U planu je da se i naredne godine nastavi sa ovom praksom, prema statističkim podacima oko 700 beba se rodi godišnje sa prebavilaštem u Požarevcu tako da će za te namene biti izdvojeno oko 3 miliona dinara. Auto sedišta za bebe dodelio je predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Dragan Stanojević i član gradskog veća  zadužen za saobraćaj i komunalnu infrastrukturu Dragan Kostić.

dsc_8680

Ovom prilikom predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Dragan Stanojević je izjavio da su sredstva prikupljena od saobraćajnih kazni koje su naplaćene od nesavesnih građana. On je još dodao da su deca najugroženija u saobraćaju zbog nepridržavanja zakonskih odredbi o bezbednosti u saobraćaju zato što se deca ne prevoze pravilno, odnosno na bezbednostan način. Stanojević je rekao da očekuje da će roditelji koristiti na ispravan način auto sedišta prevashodno zbog bezbednosti same dece.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter