Почетак » Актуелно » О Граду
 

Почела је додела беби седишта за децу рођену од 1.октобра са територије Града Пожаревца

У складу са Програмом коришћења средстава за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима на подручју града Пожаревца за 2016.годину, градско веће донело је одлуку о додели 90 ауто седишта бебама рођеним од 1.октобра 2016.године. Данас се почело са доделом ауто седишта за бебе чије мајке на дан рођења детета имају пребивалиште на територији Града Пожаревца. За ове намене издвојено је око 300 000 динара.

cover_dsc_8690

У плану је да се и наредне године настави са овом праксом, према статистичким подацима око 700 беба се роди годишње са пребавилаштем у Пожаревцу тако да ће за те намене бити издвојено око 3 милиона динара. Ауто седишта за бебе доделио је председник Савета за безбедност саобраћаја Драган Станојевић и члан градског већа  задужен за саобраћај и комуналну инфраструктуру Драган Костић.

dsc_8680

Овом приликом председник Савета за безбедност саобраћаја Драган Станојевић је изјавио да су средства прикупљена од саобраћајних казни које су наплаћене од несавесних грађана. Он је још додао да су деца најугроженија у саобраћају због непридржавања законских одредби о безбедности у саобраћају зато што се деца не превозе правилно, односно на безбедностан начин. Станојевић је рекао да очекује да ће родитељи користити на исправан начин ауто седишта превасходно због безбедности саме деце.

Подели са другима: Facebook Twitter