Почетак » Актуелно
 

Почела расподела 11000 канти за отпад за индивидуална домаћинства у Пожаревцу и Костолцу

У Пожаревцу, на плацу рециклажног центра почела је подела нових канти за смеће за индивидуалне кориснике.

Нове канте, какве већ користе поједине локалне заједнице у окружењу, грађани добијају на коришћење бесплатно.

Од 11000 канти 9500 биће подељено у Пожаревцу а 1500 у Костолцу.

За ову намену из Буџетског фонда за заштиту животне средине издвојено је 27 милиона динара. Од прошле године, по речима Банета Спасовића, градоначелника Града Пожаревца, у фокусу града је решавање проблема у ЈКП „Комуналне службе“, набавком основних средстава за рад. Град Пожаревац издвојио је 142 милиона динара за обнову основних средстава ЈКП “Комуналне службе” Пожаревац.

Нове канте грађани добијају на коришћење бесплатно. На овај начин ћемо их унифицирати, свако домаћинство ће имати канте одређених димензија, где ће одлагати свој отпад, али и олакшати посао радницима комуналног предузећа, а све у циљу уређења града, рекао је Спасовић.

Градоначелник је подсетио и да су у току радови на рециклажном центру и трансфер станици, а предстоји и закључивање уговора са Лаповом о одлагању смећа на ту регионалну депонију. Биће урађени и елаборати о прикупљању смећа из сеоскох домаћинстава, чиме ће сви суграђани бити обухваћени комуналним услугама и на тај начин, како је рекао Спасовић, већим делом биће решени еколошки проблеми града, који по његовим речима, нису решавани претходних десет, па и двадесет година.

Слободан Јовић директор ЈКП “Комуналне службе” Пожаревац рекао је да град никада није издвајао већа средства него сада и да су захваљујући томе комуналне службе међу најбољим у Србији. Поред већ наведених средстава комунално је из сопствених издвојило још 31 милион динара за набавку средстава за рад. Купују се електрична возила за изношење смећа из центра града, потом цистерна запремине 10 кубних метара и усисивачи. Све што набавља град Пожаревац, Костлац добија сразмерно броју корисника, овогодишње опремање допринеће квалитету услуге упркос надостатку радне снаге, закључио је Јовић.

Грађани, власници породичних кућа у Пожаревцу канте преузимају лично, са важећом личном картом и уз потпис, према распореду који је одредило Комунално предузеће. Сада канте преузимају грађани који живе у МЗ Булевар, Браћа Вујовић и Ћеба.

Подели са другима: Facebook Twitter