Početak » Aktuelno
 

Počela raspodela 11000 kanti za otpad za individualna domaćinstva u Požarevcu i Kostolcu

U Požarevcu, na placu reciklažnog centra počela je podela novih kanti za smeće za individualne korisnike.

Nove kante, kakve već koriste pojedine lokalne zajednice u okruženju, građani dobijaju na korišćenje besplatno.

Od 11000 kanti 9500 biće podeljeno u Požarevcu a 1500 u Kostolcu.

Za ovu namenu iz Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine izdvojeno je 27 miliona dinara. Od prošle godine, po rečima Baneta Spasovića, gradonačelnika Grada Požarevca, u fokusu grada je rešavanje problema u JKP „Komunalne službe“, nabavkom osnovnih sredstava za rad. Grad Požarevac izdvojio je 142 miliona dinara za obnovu osnovnih sredstava JKP “Komunalne službe” Požarevac.

Nove kante građani dobijaju na korišćenje besplatno. Na ovaj način ćemo ih unificirati, svako domaćinstvo će imati kante određenih dimenzija, gde će odlagati svoj otpad, ali i olakšati posao radnicima komunalnog preduzeća, a sve u cilju uređenja grada, rekao je Spasović.

Gradonačelnik je podsetio i da su u toku radovi na reciklažnom centru i transfer stanici, a predstoji i zaključivanje ugovora sa Lapovom o odlaganju smeća na tu regionalnu deponiju. Biće urađeni i elaborati o prikupljanju smeća iz seoskoh domaćinstava, čime će svi sugrađani biti obuhvaćeni komunalnim uslugama i na taj način, kako je rekao Spasović, većim delom biće rešeni ekološki problemi grada, koji po njegovim rečima, nisu rešavani prethodnih deset, pa i dvadeset godina.

Slobodan Jović direktor JKP “Komunalne službe” Požarevac rekao je da grad nikada nije izdvajao veća sredstva nego sada i da su zahvaljujući tome komunalne službe među najboljim u Srbiji. Pored već navedenih sredstava komunalno je iz sopstvenih izdvojilo još 31 milion dinara za nabavku sredstava za rad. Kupuju se električna vozila za iznošenje smeća iz centra grada, potom cisterna zapremine 10 kubnih metara i usisivači. Sve što nabavlja grad Požarevac, Kostlac dobija srazmerno broju korisnika, ovogodišnje opremanje doprineće kvalitetu usluge uprkos nadostatku radne snage, zaključio je Jović.

Građani, vlasnici porodičnih kuća u Požarevcu kante preuzimaju lično, sa važećom ličnom kartom i uz potpis, prema rasporedu koji je odredilo Komunalno preduzeće. Sada kante preuzimaju građani koji žive u MZ Bulevar, Braća Vujović i Ćeba.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter