Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Počela raspodela paketa pomoći

Grad Požarevac započeo je raspodelu paketa pomoći u vidu hrane i higijenskih sredstava. Lokalna samouprava je za ove namene izdvojila oko 50 miliona dinara, a nabavljeno je  po 14.727 paketa kako prehrambenih tako i higijenskih, ukupno 29.454 paketa. Najpovoljniji ponuđač je bila firma “Lilić” iz Požarevca.

Slaviša Stojković

Slaviša Stojković član Gradskog veća zadužen za društvene delatnosti, socijalnu politiku i zdravstvo rekao je da je pomoć namenjena građanima kojima je to najpotrebnije i da će volonteri narednih dana donositi pomoć na njihove adrese. Pravo na ove pakete imaju penzioneri sa primanjima do 30.000 dinara po spisku PIO fonda,  za lica koja nisu zaposlena a nalaze se na evidenciji požarevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje zaključno sa 31. martom, invalidi po spisku Međuopštinskog udruženja gluvih i nagluvih Požarevac, korisnici jednokratne novčane pomoći koji su u poslednje 2 godine bili na evidenciji Centra za socijalni rad Požarevac i 500 socijalno ugroženih romskih porodica po spisku udruženja Roma Braničevskog okruga. Vrednost paketa hrane i higijenskih sredstava je ukupno 3.000 dinara po osobi. 

Aleksandar Simonović

Aleksandar Simonović načelnik Gradske uprave je rekao da će za distribuciju paketa biti angažovana vozila lokalnih javnih preduzeća i volontera grada Požarevca.

Saša Pavlović

Zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović rekao je da na spisku ima 358 volontera koji su bili angažovani tokom čitave vanredne situacije i da će oni pomoći u ovom velikom poslu.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter