Почетак » Актуелно » О Граду
 

Почела расподела пакета помоћи

Град Пожаревац започео је расподелу пакета помоћи у виду хране и хигијенских средстава. Локална самоуправа је за ове намене издвојила око 50 милиона динара, а набављено је  по 14.727 пакета како прехрамбених тако и хигијенских, укупно 29.454 пакета. Најповољнији понуђач је била фирма “Лилић” из Пожаревца.

Славиша Стојковић

Славиша Стојковић члан Градског већа задужен за друштвене делатности, социјалну политику и здравство рекао је да је помоћ намењена грађанима којима је то најпотребније и да ће волонтери наредних дана доносити помоћ на њихове адресе. Право на ове пакете имају пензионери са примањима до 30.000 динара по списку ПИО фонда,  за лица која нису запослена а налазе се на евиденцији пожаревачке филијале Националне службе за запошљавање закључно са 31. мартом, инвалиди по списку Међуопштинског удружења глувих и наглувих Пожаревац, корисници једнократне новчане помоћи који су у последње 2 године били на евиденцији Центра за социјални рад Пожаревац и 500 социјално угрожених ромских породица по списку удружења Рома Браничевског округа. Вредност пакета хране и хигијенских средстава је укупно 3.000 динара по особи. 

Александар Симоновић

Александар Симоновић начелник Градске управе је рекао да ће за дистрибуцију пакета бити ангажована возила локалних јавних предузећа и волонтера града Пожаревца.

Саша Павловић

Заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић рекао је да на списку има 358 волонтера који су били ангажовани током читаве ванредне ситуације и да ће они помоћи у овом великом послу.

Подели са другима: Facebook Twitter