Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Početak investicionih radova na vodovodnoj mreži

Početak radova na rekonstrukciji vodovodne mreže bio je povod posete funkcionera lokalne samouprave grada Požarevca i izvođača radova ovim objektima.

Poseta radovima na vodovodu

Poseta radovima na vodovodu

Naime, u ulici Koste Abrašević u Požarevcu dužina novog cevovoda iznosiće 430 metara a u Kostolcu se radi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Karađorđevoj ulici dok je u tom gradu puštena u rad i Crpna stanica 1.
Inače, u Požarevcu i Kostolcu su započeli investicioni radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže koji će se obavljati u narednih 60, odnosno 90 dana. Početku poslova prisustvovali su gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić, predsednik Skupštine grada Bane Spasović, direktor JP „Direkcija za izgradnju“ Slavko Živković i direktor „Vodovoda i kanalizacije“, Saša Valjarević sa saradnicima.

-U ulici Koste Abrašević u Požarevcu naredna dva meseca bice obavljena zamena AC cevovoda kao i postavljanje novih priključaka, kaže Saša Valjarević i objašnjava da je vrednost radova 10 miliona i 400 hiljada dinara.
-Paralelno sa ovim poslovima ići će i izrada toplifikacijione mreže u ovoj ulici , istiće direktor Direkcije Slavko Živković.
-Ovi poslovi nisu mogli započeti bez obezbeđenja većih finansijskih sredstava definisanih rebalansom budžeta, izjavio je prilikom obilaska radova gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić a ona su, prema njegovim rečima, stigla iz trasfera republičkih organa.

Predsednik Skupštine grada Požarevca Bane Spasović je govorio i o mogućnosti da grad otkupi 25 hektara zemljišta Šećerane koja je u postupku stečaja čime bi bila revitalizovana ranija industrijska zona i ponuđena potencijalnim investitorima.
Posle obilaska radova u Požarevcu predstavnici lokalne samouprave posetili su i Kostolac gde je zvanično puštena u rad Crpna stanica 1 koja će doprineti poboljšanju vodosnabdevanja u ovoj gradskoj opštini.

U Karađorđevoj ulici u Kostolcu su započeli radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u dužini od blizu 2,5 kilometra, a vrednost radova je oko 36 miliona dinara. O predstojećim poslovima direktor „Vodovoda i kanalizacije“ Saša Valjarević kaže da će se izvršiti zamena 2, 3 kilometara cevovoda i uraditi svi priključci, tako da neće biti problema kao ranije.

vodovod_1

Slavko Živković je dodao da je rok za završenje radova 90 dana.
Prema rečima Ivana Savića, predsednika Gradske opštine Kostolac, značaj rekonstrukcije vodovodne mreže u Karađorđevoj ulici je za stanovnike veliki kao i najavljena rekonstrukcija Partizanske ulice i pojedinih ulica u selu Petka.

Zbog radova u požarevačkoj ulici Koste Abrašević i Karađorđeve ulice u Požarevcu biće otežan saobraćaj jer će se odvijati u jednoj traci uz propuštanja vozila pa su učesnici pozvani na strpljenje.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter