Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Počinje izgradnja novog kružnog toka u Požarevcu od ponedeljka 6. maja

Novi kružni tok u Požarevcu nalaziće se na raskrsnici ulica Moše Pijade i Jovana Šerbanovića.

Na ovoj raskrsnici će u potpunosti biti uklonjen semafor, a biće postavljena i nova vertikalna i horizontalna signalizacija, vrednost investicije je 40 miliona dinara.

Mitar Karadžić

Ovaj deo grada neće biti kompletno zatvoren po rečima Mitra Karadžića, Gradskog menadžera, već će se radovi odvijati u 4 faze. U prve tri faze saobraćaj će se odvijati izmenjeno, dok će u četvrtoj fazi saobraćaj biti kompletno zatvoren na dva dana i to u subotu i nedelju. Prva faza počinje u ponedeljak, 6. maja i trebalo bi da traje do 10. juna. U prvoj fazi ulica Moše Pijade će biti kompletno otvorena za saobraćaj, jedino će ulica Jovana Šerbanovića biti “slepa” prema ulici Moše Pijade (od OŠ Dositej Obradović do Prekršajnog suda). Osim uklanjanja semafora koji su usporavali protok vozila na ovoj raskrsnici, dobra stvar je što se pored kružnog toka rekonstruišu trotoari i parking mesta čitavom dužinom Lamele i tržnog centra u Moše Pijade, kao i od Okružnog suda do autobuske stanice.

Bista Vojvode Petra Dobrnjca ostaje na kružnom toku, a biće urađena nova rasveta i preuređeno zelenilo.

Sve vreme trajanja radova, biće uvedeno celodnevno parkiranje kod pijace i Centra za kulturu.

Završetak svih radova se očekuje do kraja jula 2019. godine, a izvođač radova je PZP Požarevac sa podizvođačima.

Gradski menadžer je zamolio građane za razumevanje zbog izvođenja ovih radova koji su u interesu svih požarevljana. Karadžić je još najavio da ove godine neće biti zatvaranja centra Požarevca u večernjim i noćnim satima.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter