Почетак » Актуелно » О Граду
 

Почиње изградња новог кружног тока у Пожаревцу од понедељка 6. маја

Нови кружни ток у Пожаревцу налазиће се на раскрсници улица Моше Пијаде и Јована Шербановића.

На овој раскрсници ће у потпуности бити уклоњен семафор, а биће постављена и нова вертикална и хоризонтална сигнализација, вредност инвестиције је 40 милиона динара.

Митар Караџић

Овај део града неће бити комплетно затворен по речима Митра Караџића, Градског менаџера, већ ће се радови одвијати у 4 фазе. У прве три фазе саобраћај ће се одвијати измењено, док ће у четвртој фази саобраћај бити комплетно затворен на два дана и то у суботу и недељу. Прва фаза почиње у понедељак, 6. маја и требало би да траје до 10. јуна. У првој фази улица Моше Пијаде ће бити комплетно отворена за саобраћај, једино ће улица Јована Шербановића бити “слепа” према улици Моше Пијаде (од ОШ Доситеј Обрадовић до Прекршајног суда). Осим уклањања семафора који су успоравали проток возила на овој раскрсници, добра ствар је што се поред кружног тока реконструишу тротоари и паркинг места читавом дужином Ламеле и тржног центра у Моше Пијаде, као и од Окружног суда до аутобуске станице.

Биста Војводе Петра Добрњца остаје на кружном току, а биће урађена нова расвета и преуређено зеленило.

Све време трајања радова, биће уведено целодневно паркирање код пијаце и Центра за културу.

Завршетак свих радова се очекује до краја јула 2019. године, а извођач радова је ПЗП Пожаревац са подизвођачима.

Градски менаџер је замолио грађане за разумевање због извођења ових радова који су у интересу свих пожаревљана. Караџић је још најавио да ове године неће бити затварања центра Пожаревца у вечерњим и ноћним сатима.

Подели са другима: Facebook Twitter