Почетак » Актуелно » О Граду
 

Подељени поклон пакети за прваке и отворена трим стаза и теретана на отвореном

У оквиру обележавања 15. октобра Дана ослобођења Града Пожаревца у Првом и Другом светском рату, данас су у Културно-спортском центру у овом граду подељени поклон пакетићи са школским прибором за 600 ђака првака. Поклоне су делили представници локалне самоуправе на челу са градоначелником Банетом Спасовићем који је овом приликом изјавио:

„У недељу славимо Дан ослобођења нашег града, догађај о коме ћете за неколико година учити у вашим школама, у којима сте прошлог месеца кренули у први разред. Како би сте могли да сазнате нешто више о томе, прво морате да научите да читате и пишете а у томе ће вам помоћи и школски прибор који смо спремил иза вас у поклонима које ћете добити. Знамо ми да неки од вас већ умеју да читају и пишу, али нама старијима је много важно да сви подједнако слушате учитељице и учитеље и на крају првог разреда заједно напишете једно писмо. То писмо пошаљите нама одраслима и у њему напишите све шта вам се свиђа а шта не у Пожаревцу, шта би да промените а шта да задржите. Хоћемо да знамо како да вам угодимо и детињство што више улепшамо. “

Пригодан културно уметнички програм су извели малишани из школа са територије Града Пожаревца и из Предшколске установе Љубица Вребалов.

Након тога градоначелник Пожаревца Бане Спасовић заједно са сарадницима обишао је недавно завршене садржаје у Љубичеву, месту које желе да промовишу у једну од значајних туристичких дестинација овог краја.

У ергели Љубичево завршени су радови на 350 м дугој трим стази, цена ових радова била је 497.000 динара. Поред трим стазе постављена је и теретана на отвореном која поседује 9 справа. Поред теретане на отвореном у ергели Љубичево, справе за вежбање су постављене и у Спомен парку „Чачалица“. Постављање справа коштало је 2.400.000 динара. Све радове финасирао је град Пожаревац.

“Теретана има девет справа и налази се у непосредној близини трим стазе која је постављена тако да је стално у хладовини, те се у спарним месецима може користити током читавог дана. Све ово је у склопу наших напора да оживимо ергелу и радује ме што људи већ почињу да је користе.” казао је градоначелник.

“Све справе су сертификоване и овде смо поставили девет, док један број справа постављамо и на Чачалици и оне ће бити у функцији наредне недеље. Обратили смо нарочиту пажњу да буду прилагођене свим узрастима, како би што већи број суграђана могао да их користи.” навела је Светлана Милутиновић, помоћница градоначелника за урбанизам.

На крају градоначелник Пожаревца, Бане Спасовић рекао је да ће се на пролеће кренути са радовима на самоодрживом лавиринту. Подсетимо на овом локалитету је крајем августа отворен дечији авантура парк.

 

Подели са другима: Facebook Twitter