Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Podeljeni poklon paketi za prvake i otvorena trim staza i teretana na otvorenom

U okviru obeležavanja 15. oktobra Dana oslobođenja Grada Požarevca u Prvom i Drugom svetskom ratu, danas su u Kulturno-sportskom centru u ovom gradu podeljeni poklon paketići sa školskim priborom za 600 đaka prvaka. Poklone su delili predstavnici lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnikom Banetom Spasovićem koji je ovom prilikom izjavio:

„U nedelju slavimo Dan oslobođenja našeg grada, događaj o kome ćete za nekoliko godina učiti u vašim školama, u kojima ste prošlog meseca krenuli u prvi razred. Kako bi ste mogli da saznate nešto više o tome, prvo morate da naučite da čitate i pišete a u tome će vam pomoći i školski pribor koji smo spremil iza vas u poklonima koje ćete dobiti. Znamo mi da neki od vas već umeju da čitaju i pišu, ali nama starijima je mnogo važno da svi podjednako slušate učiteljice i učitelje i na kraju prvog razreda zajedno napišete jedno pismo. To pismo pošaljite nama odraslima i u njemu napišite sve šta vam se sviđa a šta ne u Požarevcu, šta bi da promenite a šta da zadržite. Hoćemo da znamo kako da vam ugodimo i detinjstvo što više ulepšamo. “

Prigodan kulturno umetnički program su izveli mališani iz škola sa teritorije Grada Požarevca i iz Predškolske ustanove Ljubica Vrebalov.

Nakon toga gradonačelnik Požarevca Bane Spasović zajedno sa saradnicima obišao je nedavno završene sadržaje u Ljubičevu, mestu koje žele da promovišu u jednu od značajnih turističkih destinacija ovog kraja.

U ergeli Ljubičevo završeni su radovi na 350 m dugoj trim stazi, cena ovih radova bila je 497.000 dinara. Pored trim staze postavljena je i teretana na otvorenom koja poseduje 9 sprava. Pored teretane na otvorenom u ergeli Ljubičevo, sprave za vežbanje su postavljene i u Spomen parku „Čačalica“. Postavljanje sprava koštalo je 2.400.000 dinara. Sve radove finasirao je grad Požarevac.

“Teretana ima devet sprava i nalazi se u neposrednoj blizini trim staze koja je postavljena tako da je stalno u hladovini, te se u sparnim mesecima može koristiti tokom čitavog dana. Sve ovo je u sklopu naših napora da oživimo ergelu i raduje me što ljudi već počinju da je koriste.” kazao je gradonačelnik.

“Sve sprave su sertifikovane i ovde smo postavili devet, dok jedan broj sprava postavljamo i na Čačalici i one će biti u funkciji naredne nedelje. Obratili smo naročitu pažnju da budu prilagođene svim uzrastima, kako bi što veći broj sugrađana mogao da ih koristi.” navela je Svetlana Milutinović, pomoćnica gradonačelnika za urbanizam.

Na kraju gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović rekao je da će se na proleće krenuti sa radovima na samoodrživom lavirintu. Podsetimo na ovom lokalitetu je krajem avgusta otvoren dečiji avantura park.

 

Podeli sa drugima: Facebook Twitter