Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Podrška rastu nataliteta

Povodom Nedelje Crvenog krsta, u porodilištu gradske bolnice u Požarevcu, gradonačelnik Miomir Ilić uručio je pakete, koje je pripremio Crveni krst, majkama beba rođenih tokom ove sedmice.

U požarevačkom porodilištu

U požarevačkom porodilištu

 

Reč je o tradicionalnom gestu Crvenog krsta a pod pokroviteljstvom Grada i predstavlja podršku mladim mamama i novorođenim bebama, rekla je Dragana Medurić Jotov, pomoćnik direktora Opšte bolnice u Požarevcu.

Miomir Ilić, gradonacelnik Požarevca, čestitao je Crvenom krstu na ovoj akciji i naglasio da je cilj da bude što vise beba jer budućnost leži u mladom naraštaju i većem natalitetu.

– Ovo je naša najlepša akcija kojom ujedno završavamo obeležavanje Nedelje Crvenog krsta, rekao je Saša Obradović, sekretar Crvenog krsta a za sve bebe rođene od 8. do 15. maja u požarevačkom porodilištu. Rec je o 24 prigodna paketa, sa najpotrebnijim stvarima za bebe i ujedno naš mali doprnos poboljšanju nataliteta u našem društvu, zaključio je Obradović.

Inače, grad Požarevac je opredelio 65 miliona dinara za dogradnju bloka nove bolnice i trenutno se sprovodi tehnički prijem ovog objekta i nakon toga uradiće se detaljan finasijski izveštaj koji će biti podnet IPA fondu u Temišvaru u Rumuniji i po čijem odobrenju će ta sredstva biti vraćena gradu, potvrdio je u izjavi za novinare Miomir Ilić. Vratiće nam se oko 43 miliona dinara i grad je spreman da ta sredstva u saradnji sa Ministarstvom zdravlja ponovo uloži za opremanje upravo novog ginekološko akušerskog bloka, nagalsio je gradonačelnik.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter