Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Poklon vredan od 4,2 miliona

Karađorđevići još jednom doneli humanitarnu pomoć u požarevačku Opštu bolnicu

Prilikom još jedne posete Opštoj bolnici u Požarevcu, prestolonaslednik princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina, poklonili su ovoj medicinskoj ustanovi osam najsavremenijih kreveta za intenzivnu negu čija vrednost iznosi 4.270.000 dinara. Ova donacija obezbeđena je zahvaLjujući humanitarnim organizacijama Lajflajn Čikago i Lajflajn Kanada, koje su pod pokroviteljstvom princeze Katarine.

Prinčevski par među bolesnicima i lekarima

Prinčevski par među bolesnicima i lekarima

Prijem u Gradskom zdanju

bolnica_4

Gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić i predsednik Skupštine grada Požarevca Bane Spasović, sa njihovim saradnicima, priredili su svečani prijem za Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića i princezu Katarinu. Domaćini su prinčevskom paru izrekli duboku zahvalnost za humanitarni doprinos Požarevcu a princ Karađorđević je obećao da će donacije ovom gradu kao i saradnja biti nastavljeni.

Nakon svečanog prijema, Aleksandar i Katarina Karađorđević su, u pratnji domaćina, posetili Galeriju Milene Pavlović Barili i Osnovnu školu „Kralj Aleksandar I“ u Požarevcu.

 

Donaciju je ispred požarevačke Opšte bolnice primio direktor dr Srećko Bosić koji se kraljevskom paru zahvalio na ovom poklonu:

-Od početka rada Fonda priceze Katarine Karađorđević, požarevačka bolnica uživala je pažnju i dobročinstvo. U nekoliko navrata smo od Fonda dobijali opremu i medicinski nameštaj, kao i sredstva za negu bolesnika. To je puno pomoglo našim bolesnicima. Fond i princeza pokazali su izuzetnu pažnju i Ljubav prema našoj ustanovi. Ova današnja donacija će nam puno pomoći. Drago nam je što je kraLjevska kuća sve vreme prisutna kod nas i što će ovakav ili sličan vid saradnje biti nastavLjen, rekao je dr Bosić.

bolnica_2

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević istakao je ovom prilikom da Fondacija prineceze Katarine neumorno pomaže svima onima kojima je pomoć neophodna.

Princeza je izrazila zahvalnost humanitarnim organizacijama u Čikagu i Kanadi, pomoću kojih je i obezbeđena ova donacija. Takođe, rečima hvale nije zaobišla ni svoje prijateLje i saradnike, koji svih ovih godina pomažu njenu humanitarnu fondaciju, da neprestano pomaže rad zdravstvenih ustanova širom Srbije i Republike Srpske.

-Izuzetno mi je drago što sam ponovo sa vama i što ćemo zdravstvenim radnicima ovom donacijom bar malo olakšati rad, a pacijentima boravak u bolnici. Moja Fondacija intenzivno radi na tome da se zahtevi bolnica ispune. Znamo da su potrebe velike, ali moj suprug i ja ćemo nastaviti istim tempom da pomažemo, naglasila je princeza Katarina, koja je iskoristila priliku da poseti i Dečije odeLjenje, gde je mališanima poklonila igračke.

Prema obećanjima, u narednom periodu požarevačkoj bolnici biće obezbeđeno 20 kreveta, kao i jedno putničko vozilo.

Prinčevski par među bolesnicima i lekarima

Prinčevski par među bolesnicima i lekarima

Prestolonaslednik i princeza su i do sada, u nekoliko navrata, pomagali Opštu bolnicu u Požarevcu. Naime, 2002. godine, od kraLjevskog para naša zdravstvena ustanova dobila je kontigent pomoći u vidu posteLjine, hiruškog materijala i higijenskih sredstava. Godinu dana kasnije, tačnije 2003. godine, prestolonaslednik i princeza bolnici su obezbedili 24 invalidska kolica, 4 klima uređaja, 2 ginekološka stola, EKG aparat i toplu tablu. Pomoć od kraLjevskog para Opštoj bolnici u Požarevcu nije izostala ni 2011. godine, kada joj je poklonjeno 10 invalidskih kolica, 3 klupe, 7 računara, 16 drvenih stolica, 5 komoda i kreveti za pregled. Pre dve godine, 2014. godine, bolnici su donirani stalci za infuziju, hirurške rukavice i maske.

 

Podeli sa drugima: Facebook Twitter