Почетак » Актуелно » О Граду
 

Поклон вредан од 4,2 милиона

Карађорђевићи још једном донели хуманитарну помоћ у пожаревачку Општу болницу

Приликом још једне посете Општој болници у Пожаревцу, престолонаследник принц Александар Карађорђевић и принцеза Катарина, поклонили су овој медицинској установи осам најсавременијих кревета за интензивну негу чија вредност износи 4.270.000 динара. Ова донација обезбеђена је захваЉујући хуманитарним организацијама Лајфлајн Чикаго и Лајфлајн Канада, које су под покровитељством принцезе Катарине.

Принчевски пар међу болесницима и лекарима

Принчевски пар међу болесницима и лекарима

Пријем у Градском здању

bolnica_4

Градоначелник Пожаревца Миомир Илић и председник Скупштине града Пожаревца Бане Спасовић, са њиховим сарадницима, приредили су свечани пријем за Престолонаследника Александра Карађорђевића и принцезу Катарину. Домаћини су принчевском пару изрекли дубоку захвалност за хуманитарни допринос Пожаревцу а принц Карађорђевић је обећао да ће донације овом граду као и сарадња бити настављени.

Након свечаног пријема, Александар и Катарина Карађорђевић су, у пратњи домаћина, посетили Галерију Милене Павловић Барили и Основну школу „Краљ Александар И“ у Пожаревцу.

 

Донацију је испред пожаревачке Опште болнице примио директор др Срећко Босић који се краљевском пару захвалио на овом поклону:

-Од почетка рада Фонда прицезе Катарине Карађорђевић, пожаревачка болница уживала је пажњу и доброчинство. У неколико наврата смо од Фонда добијали опрему и медицински намештај, као и средства за негу болесника. То је пуно помогло нашим болесницима. Фонд и принцеза показали су изузетну пажњу и Љубав према нашој установи. Ова данашња донација ће нам пуно помоћи. Драго нам је што је краЉевска кућа све време присутна код нас и што ће овакав или сличан вид сарадње бити наставЉен, рекао је др Босић.

bolnica_2

Престолонаследник Александар Карађорђевић истакао је овом приликом да Фондација принецезе Катарине неуморно помаже свима онима којима је помоћ неопходна.

Принцеза је изразила захвалност хуманитарним организацијама у Чикагу и Канади, помоћу којих је и обезбеђена ова донација. Такође, речима хвале није заобишла ни своје пријатеЉе и сараднике, који свих ових година помажу њену хуманитарну фондацију, да непрестано помаже рад здравствених установа широм Србије и Републике Српске.

-Изузетно ми је драго што сам поново са вама и што ћемо здравственим радницима овом донацијом бар мало олакшати рад, а пацијентима боравак у болници. Моја Фондација интензивно ради на томе да се захтеви болница испуне. Знамо да су потребе велике, али мој супруг и ја ћемо наставити истим темпом да помажемо, нагласила је принцеза Катарина, која је искористила прилику да посети и Дечије одеЉење, где је малишанима поклонила играчке.

Према обећањима, у наредном периоду пожаревачкој болници биће обезбеђено 20 кревета, као и једно путничко возило.

Принчевски пар међу болесницима и лекарима

Принчевски пар међу болесницима и лекарима

Престолонаследник и принцеза су и до сада, у неколико наврата, помагали Општу болницу у Пожаревцу. Наиме, 2002. године, од краЉевског пара наша здравствена установа добила је контигент помоћи у виду постеЉине, хирушког материјала и хигијенских средстава. Годину дана касније, тачније 2003. године, престолонаследник и принцеза болници су обезбедили 24 инвалидска колица, 4 клима уређаја, 2 гинеколошка стола, ЕКГ апарат и топлу таблу. Помоћ од краЉевског пара Општој болници у Пожаревцу није изостала ни 2011. године, када јој је поклоњено 10 инвалидских колица, 3 клупе, 7 рачунара, 16 дрвених столица, 5 комода и кревети за преглед. Пре две године, 2014. године, болници су донирани сталци за инфузију, хируршке рукавице и маске.

 

Related Images:

Подели са другима: Facebook Twitter