Početak » Aktuelno
 

Politehnička škola obeležila 26. rođendan

Politehnička škola obeležila je 26 godina od osnivanja a tim povodom, pored ostalog, održana je Svečana akademija, otvoren novi kabinet za elektrotehniku, predata na upotrebu  renovirana fiskulturna sala, priređena izložba radova sa likovne kolonije „Stvaralaštvo koje traje“ i uručena priznanja zaslužnima.

Politehnička škola obeležila 26. rođendan

Politehnička škola obeležila 26. rođendan

U cilju poboljšanja uslova za izvođenje nastave, otvoren je kabinet koji je opremljen novim elektrouređajima, savremenim LED osvetljenjem, računarom i LCD Smart televizorom za izvođenje multimedijalne nastave, kao i novim nameštajem. Sredstva za renoviranje i opremanje obezbeđena su pretežno putem donacija. Nabavku elektrouređaja i LED osvetljenje omogućila je kompanija “Dunav osiguranje”. LCD televizor donirala je menjačnica “Maja” a opremanje je u velikoj meri pomoglo i preduzeće Elektrolux.

-Dan škole je prilika da se osvrnemo na proteklih dvanaest meseci i podsetimo rezultata koji su postignuti u tom periodu. Iz godine u godinu, trudimo se da uslove za rad učenika i zaposlenih podignemo na viši nivo, i u tom pogledu mogu reći, da je iza nas veoma uspešna godina” istakao je direktor Darko Radovanović na svečanoj akademiji.

Po njegovim rečima, najveća realizovana investicija je renoviranje fiskulturne sale, gde je izvršena zamena poda i postavljena savremena sportska podloga.

S obzirom da smo imali veliki problem sa vlagom što je i zahtevalo uređenje sale, izvedeni su građevinski radovi i postavljena je kompletna hidroizolacija, a ujedno su urađeni i spoljašni trotoari. Godinu dana ranije zamenjeni svi prozori i na taj način poboljšana ventillacija, sada su stvoreni odlični uslovi pre svega zdravi, za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja. Svi radovi su realizovani sredstvima iz budžeta grada Požarevca u ukupnoj vrednosti od 3.000.000 dinara, istakao je Radovanović.

politehnicka_2

Osim projekta renoviranje sale, iz bužeta grada je obezbeđeno i 740.000 dinara, za ugradnju postrojenja za podizanje pritiska u protivpožarnom hidrantskom sistemu zgrade i realizacija tog projekta je u toku.

Zahvalnicu u ime odlične saradnje i za doprinos razvoju škole primila je članica veća Vesna Pejić.

-Sve ono što smo do sada uradili je samo jedan deo onog što planiramo da uradimo, rekla je Pejić.

politehnicka_3

Kada je reč o rezultatima učenika, školsku 2015/16. godinu je sa odličnim ili vrlo dobrim uspehom završilo preko 50 odsto učenika škole. Najznačajniji uspeh postigla je ekipa koja je učestvovala na državnom takmičenju, održanom u Pirotu gde je zauzela 2. mesto u generalnom plasmanu. Time je nastavljen niz odličnih rezultata učenika i nastavnika saobraćajne struke, koji godinama unazad školu svrstavaju u među prve tri saobraćajne škole u Srbiji, rečeno je danas.

politehnicka_4

Odlukom Školskog odbora, članovi saobraćajnog stručnog veća nagrađeni su novčanom nagradom u ukupnom iznosu od 20.000 dinara. Nagrade su dobili i učenici koji su učestvovali na ovom takmičenju.

Zahvalnice su još uručene, profesorima i učenicima koji su učestvovali na raznim nivoima takmičenja u 2015/16. godini i svojim učešćem doprineli podizanju ugleda škole.

Ove godine nisu izostale ni jubilarne nagrade. Za 10 godina rada uspešnog rada nagradu je primio Nikola Šojanović, za 20 godina Marija Stević i Margita Petković i za 30 godina rada Zoran Nikolić.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter