Почетак » Актуелно
 

Политехничка школа обележила 26. рођендан

Политехничка школа обележила је 26 година од оснивања а тим поводом, поред осталог, одржана је Свечана академија, отворен нови кабинет за електротехнику, предата на употребу  реновирана фискултурна сала, приређена изложба радова са ликовне колоније „Стваралаштво које траје“ и уручена признања заслужнима.

Политехничка школа обележила 26. рођендан

Политехничка школа обележила 26. рођендан

У циљу побољшања услова за извођење наставе, отворен је кабинет који је опремљен новим електроуређајима, савременим ЛЕД осветљењем, рачунаром и ЛЦД Смарт телевизором за извођење мултимедијалне наставе, као и новим намештајем. Средства за реновирање и опремање обезбеђена су претежно путем донација. Набавку електроуређаја и ЛЕД осветљење омогућила је компанија “Дунав осигурање”. ЛЦД телевизор донирала је мењачница “Маја” а опремање је у великој мери помогло и предузеће Електролуx.

-Дан школе је прилика да се осврнемо на протеклих дванаест месеци и подсетимо резултата који су постигнути у том периоду. Из године у годину, трудимо се да услове за рад ученика и запослених подигнемо на виши ниво, и у том погледу могу рећи, да је иза нас веома успешна година” истакао је директор Дарко Радовановић на свечаној академији.

По његовим речима, највећа реализована инвестиција је реновирање фискултурне сале, где је извршена замена пода и постављена савремена спортска подлога.

С обзиром да смо имали велики проблем са влагом што је и захтевало уређење сале, изведени су грађевински радови и постављена је комплетна хидроизолација, а уједно су урађени и спољашни тротоари. Годину дана раније замењени сви прозори и на тај начин побољшана вентиллација, сада су створени одлични услови пре свега здрави, за извођење наставе физичког васпитања. Сви радови су реализовани средствима из буџета града Пожаревца у укупној вредности од 3.000.000 динара, истакао је Радовановић.

politehnicka_2

Осим пројекта реновирање сале, из бужета града је обезбеђено и 740.000 динара, за уградњу постројења за подизање притиска у противпожарном хидрантском систему зграде и реализација тог пројекта је у току.

Захвалницу у име одличне сарадње и за допринос развоју школе примила је чланица већа Весна Пејић.

-Све оно што смо до сада урадили је само један део оног што планирамо да урадимо, рекла је Пејић.

politehnicka_3

Када је реч о резултатима ученика, школску 2015/16. годину је са одличним или врло добрим успехом завршило преко 50 одсто ученика школе. Најзначајнији успех постигла је екипа која је учествовала на државном такмичењу, одржаном у Пироту где је заузела 2. место у генералном пласману. Тиме је настављен низ одличних резултата ученика и наставника саобраћајне струке, који годинама уназад школу сврставају у међу прве три саобраћајне школе у Србији, речено је данас.

politehnicka_4

Одлуком Школског одбора, чланови саобраћајног стручног већа награђени су новчаном наградом у укупном износу од 20.000 динара. Награде су добили и ученици који су учествовали на овом такмичењу.

Захвалнице су још уручене, професорима и ученицима који су учествовали на разним нивоима такмичења у 2015/16. години и својим учешћем допринели подизању угледа школе.

Ове године нису изостале ни јубиларне награде. За 10 година рада успешног рада награду је примио Никола Шојановић, за 20 година Марија Стевић и Маргита Петковић и за 30 година рада Зоран Николић.

Подели са другима: Facebook Twitter