Почетак » Актуелно » О Граду
 

Положени венци на споменик Слободана Стојановића

У оквиру 13. манифестације Дани „Слободана Стојановића“, положени су венци на споменик чувеном српском драматургу у Сунчаном парку.

Венац су између осталих у име Града Пожаревца положили председник Скупштине града Пожаревца Предраг Мијатовић и члан Градског већа задужен за културу Дејан Крстић.

Овом приликом председник Скупштине града Пожаревца Предраг Мијатовић је рекао да је велика заоставштина Слободана Стојановића разлог због кога се окупљамо 13 година на овом месту:

Председник Скупштине града Пожаревца – Предраг Мијатовић

„Многи су уживали и уживају и данас гледајући његове тв серије, драме и филмове милиони грађана, не знајући да је сваки опис и сваки дијалог управо његових мисли дело. Писао је тако да уобличи не само једно време на тлу бивше Југославије већ, испоставило се, да је у својим делима пророчки описивао развој догађаја овог поднебља, али и људску природу уопште. Топлина у души је прва помисао када се сетимо тв серије „Више од игре“, где је успевао да и у најнегативнијим догађајима пронађе нешто обећавајуће, захваљујући људима у којима је увек успевао да нађе нешто добро. Разлог томе је што је, а то знају сви који су га познавали, Слободан Стојановић био добар човек. Ми који нисмо имали среће да га упознамо лично, то можемо закључити према лицу, очима и осмеху којима је на фотографијама увек сијао. Остаје жеља коју увек понављамо, да се, нарочито сада у ово доба телевизије која је у великој мери изгубила некадашње вредности, млађи људи подсете тв серија које је он потписивао.“

Директорка Библиотеке – Вера Зарић Митровић

Директорка Библиотеке Вера Зарић Митровић је подсетила на дела Слободана Стојановића и позвала је грађане на позоришну представу „На точковима“ у 20 часова у Великој сали Центра за културу.