Почетак » Актуелно » О Граду
 

Положени венци на споменик Слободану Стојановићу

Венце су положили представници локалане самоуправе, породице и Народне библиотеке „Илија М. Петровић“.

Председник Скупштине Града Пожаревца Бојан Илић се овом приликом обратио присутнима и истакао је следеће:

“Поштовани пријатељи, налазећи се овде пред бистом Слободана Стојановића не можемо а да се као Пожаревљани не осетимо почаствованим што смо га имали као суграђанина. Овај драмски писац је својим талентом да исприча топлу, људску причу са којом се свако може на неки начин поистоветити, додирнуо својим талентом многобројне љубитеље филмова и серија које је потписао и то не само оне у Србији, већ и шире. Можемо рећи и да смо поносни што су многа дела, укључујући и реплике из тих филмова и серија као и позоришта остале до дан данас правећи на тај начин један вечан споменик који је себи подигао за живота. Прошло је више од 18 година како га нема са нама, али те године не могу ништа сећању које на њега имају они који су имали част да га познају и лично, али и сви остали који су се кроз његова дела сусрели са талентом који се не појављује тако често. Стављајући венце и цвеће пред његову бисту, позивам вас све да се не само данас, већ и током свох ових Дана Слободана Стојановића присетимо у својим мислима његових дела која су нам омиљена. Потом вас позивам и да те своје мисли поделимо и са осталима, јер на тај начин ћемо оплеменити и себе и друге, баш као што су то чинила и чине његове серије, филмови и остала драмска дела.”

Градимир Стојановић, брат Слободана Стојановића се у име породице захваио граду, Народној библиотеци „Илија М. Петровић“, Центру за културу Пожаревац и Пожаревачкој гимназији што помажу очувању лика и дела уваженог драмског писца, а преко манифестације „Дани Слободана Стојановића“.

У оквиру манифестације „Дани Слободана Стојановића у 18 часова у Галерији обојене светлости Центра за културу,  отворена је изложба поводом 40 година серије „Више од игре“.

Подели са другима: Facebook Twitter