Почетак » Актуелно » О Граду
 

Потписан још један уговор о сарадњи између Града Пожаревца и приватног вртића „Сова“

Уговор су потписали начелник Градске управе Александар Симоновић, Невенка Ђорђевић директор Предшколске установе „Сова“ и директор ПУ „Љубица Вребалов“ Тања Лончар. Капацитет овог вртића је за 50 деце а сам објекат се налази у улици Ђурђа Бранковића 5.

Начелник Градске управе Александар Симоновић

Начелник Градске управе Александар Симоновић је овом приликом рекао да је реч о предшколској установи која је акредитована од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Иначе, истиче Симоновић ово је трећа по реду приватна предшколска установа која је потписала уговор о сарадњи и да се на тај начин смањује број деце који је остао испод црте приликом уписа у ПУ „Љубица Вребалов“, а са друге стране се подстиче и привредна активност и смањење незапослених на територији Града Пожаревца.

Тања Лончар, директорка ПУ „Љубица Вребалов“

Тања Лончар, директорка ПУ „Љубица Вребалов“, рекла је да очекује добру сарадњу са вртићем „Сова“ као и са претходна два вртића који су већ у потписали уговор о сарадњи. Предшколска установа „Љубица Вребалов“ приватне вртиће не види као конкуренцију већ као партнере у чувању и васпитању најмлађих суграђана. Она се захвалила и градском руководству што је препознало потребу за склапање партнерства са приватним вртићима како би сви малишани били примљени у предшколске установе.

Невенка Ђрођевић, директорка ППУ „Сова“

Невенка Ђрођевић, директорка ППУ „Сова“, се захвалила локалној самоуправи и вртићу на брзом и ефикасном одговору и постизању овог споразума. Госпођа Ђорђевић је још додала да се услови у „Сови“ не разликују од оних у градским вртићима.

Подели са другима: Facebook Twitter