Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Potpisan koalicioni sporazum

Uoči konstituisanja lokalne samouprave u Požarevcu je potpisan koalicioni sporazum o formiranje gradske vlasti između SPS-PUPS-JS, Demokratske stranke i Srpskog pokreta obnove. Nova većina ima 37 od 68 odbornika u lokalnom parlamentu. Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada, koja je zakazana za sredu, 6. jun, očekuje se formiranje lokalnih organa vlasti.

Žarko Pivac i Miomir Ilić rekli su na konferenciji za novinare, nakon ceremonije potpisivanja sporazuma, da su glavni ciljevi nove vlasti privlačenje investicija, povećanje zaposlenosti i nastavak ulaganja u gradsku infrastrukturu.

Prema koalicionom dogovoru, mesto gradonačelnika preuzima Miomir Ilić iz SPS, predsednik Skupštine bi trebalo da bude Žarko Pivac. Vukica Vasić i Milić Jovanović ostaju na funkcijama zamenika gradonačelnika i predsednika skupštine. U gradskom veću socijalisti i demokrate će imati po 4 predstavnika, a SPO jednog člana.

Pivac i Ilić nisu saopštili imena kandidata za članove gradskog veća, kao i kadrovska rešenja u javnim preduzećima, osim da tu neće biti velikih promena.

Ranije je bilo reči da bi od septembra dosadašnji gradonačelnik Miodrag Milosavljević trebalo da pređe na funkciju direktora Direkcije za izgradnju, da će Miodrag Stojimirović preuzeti direktorsko mesto u Sportskom centru a na njegovu funkciju direktora Centra za socijalni rad biti imenovana Jasmina Turudić.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter
 

Komentari (2)

 1. User SKOLARAC - 05 06 2012, 18:57 link

  "...privlačenje investicija, povećanje zaposlenosti i nastavak ulaganja u gradsku infrastrukturu".

  Bas da vidimo sta ce od ovoga biti.
  Neka nam je sa srecom. :)

 2. User TheSrb - 05 06 2012, 18:51 link

  Isti ljudi druge funkcije.
  Ok, mozda to i nije lose...bicu optimistican, iako sam za to da se postave novi ljudi. Svezina je ono sto treba nasem gradu.

  Videcemo...