Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Potpisan Protokol o saradnji u procesu zaštite žrtava nasilja

U svečanom salonu Gradskog zdanja potpisan je Protokol o međusektorskoj saradnji u procesu zaštite žrtava nasilja u porodici na teritoriji grada Požarevca.

Odbor, koji će sprovoditi Protokol, formiran je sa ciljem da uspostavi bolju saradnju između grada Požarevca, Policijske uprave, prosvete, sudstva i drugih relevantnih institucija u gradu radi sprečavanja nasilja u porodici i trgovine ljudima. Odbor je formiran na Sednici Skupštine grada i broji 20 članova. Na čelu Odbora je Miomir Ilić, predsednik Gradske skupštine koji je istakao da su formirana i 4 pododbora: za bezbednost dece i omladine, za bolesti zavisnosti, za sprečavanja nasilja u porodici i trgovinom ljudima i za obezbeđenje bezbednosti građana.

Cilj je da se stvori podrška i zaštita u slučajevima nasilja u porodici rekao je gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević, zamenik predsednika Odbora. Gradonačelnik je najavio osnivanje i SOS linije koja će omogućiti adekvatan kontakt između žrtve i edukovanog lica koje će moći da da savet i preporuku. On je podsetio da je nedavno izrađena Sigurna kuća u Smederevu koja je predviđena za žrtve nasilja u porodici na teritoriji Braničevskog i Podunavskog okruga.

Potpisnici Protokol o saradnju u procesu zaštite žrtava nasilja: grad Požarevac, Policijska uprava, Dom zdravlja, Centar za socijalni rad, Prekršajni sud, Viši sud i Osnovni sud, Osnovno javno tužilaštvo, Predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov“ i sve osnovne i srednje škole na teritoriji grada Požarevca.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter