Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Potpisan Ugovor o pravu prenosu javne svojine bez naknade, sa Grada Požarevca na Republiku Srbiju, u cilju izgradnja trafostanice 110/35/10 KV, „Požarevac 2“

Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović i Nevenka Zeljković načelnik Odeljenja za raspolaganje građevinskim zemljištem republičke direkcije za imovinu. Ovim ugovorom stvorili su se uslovi za izgradnju trafostanice 110/35/10 KV „Požarevac 2“, kojom će se obezbediti dovoljne količine električne energije za industrijsku zonu i za ne smetano snabdevanje strujom Grada Požarevca. Kompletna investicija treba da bude gotova do 2020.godine i treba da iznosi oko 10 miliona evra.

Nakon potpisivanja ugovora održana je konferencija za medije na kojoj se obratio gradonačelnik Požarevca Bane Spasović koji je ovom prilikom istakao da lokalna samouprava nekoliko meseci radi na obezbeđivanju adekvatnih uslova za industrijsku zonu u Požarevcu a ovo je jedan veoma bitan korak a to je obezbeđivanje dovoljno električne energije.

Trafostanica će takođe obezbediti rezervno napajanje električnom energijom Grad Požarevac. Ova vlast je za nekoliko meseci uradila nešto što drugi nisu uradili godinama i zahvalio se Vladi Republike Srbije na pomoći i razumevanju za ovaj projekat. Spasović se ovom prilikom zahvalio svom timu, zaposlenima u lokalnoj samoupravi, direktoru ED Požarevac dr Dejanu Saviću i Direkciji za imovinu Republike Srbije što su svojim radom i zalaganjem pokrenuli ovaj veliki i značajan projekat.

Nevenka Zeljković načelnik Odeljenja za raspolaganje građevinskim zemljištem republičke direkcije za imovinu, istakla je da joj je posebno zadovoljstvo što je danas u Požarevcu i što je deo tima koji učestvuje u izradi ovog projekta koji je od velikog značaja za dalji razvoj Grada Požarevca, elektrodistribucije ali i Republike Srbije. Ovim ugovorom stvorili su se uslovi da zemljište pređe u svojinu države i da Republike Srbija da investitorska prava elektrodistribuciji, koja će preko svog ogranka u Požarevcu dalje odvijati sve radnje u ime i za račun Republike Srbije kao investitora izgradnje elektroenergetskog objekta, zaključila je Zeljkovićeva.

Direktor ED Požarevac dr Dejan Savić rekao je ovom prilikom da mu je drago što su se najzad stvorili preduslovi za realizaciju ovog kapitalnog projekta. Ovo je jedna od najvećih investicija u istoriji elektroenergetskog razvoja ED Požarevac i današnji čin je rezultat višegodišnjih napora da se započne sa ovom investicijom dodao je Savić. Požarevac se sada napaja sa samo jedne trafostanice i da kada se desi kvar na njoj čitav grad ostaje bez električne energije, izgradnjom trafostanice „Požarevac 2“ to više neće biti slučaj. Narednih dana će se krenuti sa procedurama dobijanja svih neophodnih dozvola za dalju realizaciju projekta. Izgradnja trafostanice će se odvijati u nekoliko faza i očekuje se da bude završena do 2020.godine izjavio je još direktor ED Požarevac dr Dejan Savić.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter