Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Potpisan ugovor o saradnji između Grada Požarevca i Predškolske ustanove „Liliput 012“

Potpisivanjem ovog ugovora sva deca koja su ostala ispod crte na konkursu za prijem mališana u PU „Ljubica Vrebalov“ biće upisana u vrtić.

Ugovor su potpisali načelnik Gradske uprave Aleksandar Simonović, Nikola Golubović direktor Predškolske ustanove „Liliput 012“ i direktor PU „Ljubica Vrebalov“ Tanja Lončar.

Načelnik Gradske uprave – Aleksandar Simonović

Grad Požarevac je ranije doneo odluku o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u privatnoj predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice, rekao je načelnik Gradske uprave Aleksandar Simonović koji je još dodao da je reč o o predškolskim ustanovama koje su akreditovane od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Kapacitet ove ustanove je 85 deteta što znači da se potpisivanjem ovog sporazuma i ranije potpisanog sporazuma sa predškolskom ustanovom „Zdravo dete“, koje ima kapacitet od 110 deteta, praktično omogućilo svim roditeljima na teritoriji grada Požarevca da ostvare naknadu dela troškova boravka njihove dece u predškolskoj ustanovi i time rešili veliki problem.

Nikola Golubović – direktor vrtića “Liliput 012”

Nikola Golubović direktor vrtića “Liliput 012” rekao je da je kapacitet 85 deteta za boravak u ovoj predškolskoj ustanovi i da u njoj mogu da borave deca od 12 meseci do polaska u školu. Golubović se zahvalio Gradskoj upravi na brzom odgovoru za subvenciju.

Tanja Lončar, direktorka PU “Ljubica Vrebalov”

Tanja Lončar, direktorka PU “Ljubica Vrebalov” rekla je će otvaranjem vrtića “Liliput 012” praktično sva deca biti upisana u vrtić koja su prijavljena na ovogodišnjem konkursu.

Puna cena po detetu iznosi 19.000 dinara, od toga grad Požarevac subvencioniše 15.200 dinara, a roditelji plaćaju 3.800 dinara.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter