Почетак » Актуелно
 

Потписан уговор за суфинансирање реализације пројекта набавке, замене, реконструкције и санације котларнице за грејање између Министарства заштите животне средине и Града Пожаревца.

Дом ученика Пољопривредне школе „Соња Маринковић“ од наредне зиме имаће нови систем грејања на гас, уместо досадашњег грејања на чврсто гориво – угаљ.

Вредност пројекта износи око 32 милиона динара, а пројекат ће бити суфинансиран од стране Министарства заштите животне у износу од 19 милиона динара.

Дом ученика пољопривредне школе постоји од 1996. године. Почетком 2022. године, завршена је реконструкција и доградња објекта за интернатски смештај, реконструкција ресторана са кухињом, формирање заједничких просторија (вишенаменска сала, ђачки клуб). Овим радовима су проширени смештајни капацитети за 35 места, тако да је укупни смештајни капацитет дома 208 места a укупна квадратура објеката око 4.000 м2. У Дому ученика смештени су ђаци из околних градова и општина који похађају Пољопривредну школу.

Пројекат је веома значајан и са аспекта заштите животне средине, јер је Дом ученика трошио око 150 тона мрког угља по грејној сезони.