Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Potpisan ugovor za učešće u Projektu prekogranične saradnje između Grada Požarevca i Opšte bolnice u vrednosti od 700.000 evra

Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović i direktor Opšte bolnice dr Danko Nikolić.

Ugovor se odnosi na projekat prekogranične saradnje “Rumunsko-srpska zajednička inicijativa u borbi protiv kancera u pograničnom regionu: Unapređeno dijagnostikovanje i lečenje malignih tumora”.

Bane Spasović

Prema rečima gradonačelnika Grada Požarevca Baneta Spasovića sredstva su raspoređena u tri godine, u ovoj godini je predviđeno 350.000 evra, za narednu godinu nesšto preko 200.000 evra i za 2020. godinu 150.000 evra. Grad Požarevac je shodno Odluci u budžetu za 2018. godinu obezbedio potrebna finansijska sredstva u iznosu od 42 miliona dinara za finansiranje sopstvenog učešća u pomenutom projektu. Vlada Republike Srbije je odobrila deo ulaganja Požarevca za potrebe sufinansiranja rekonstrukcije, izgadnje i opremanje zgrade nove bolnice, kao dela IPA projekta prekogranične saradnje saradnje “Rumunsko-srpska zajednička inicijativa u borbi protiv kancera u pograničnom regionu: Unapređeno dijagnostikovanje i lečenje malignih tumora” za 2018. godinu.

Direktor Opšte bolnice Požarevac dr Danko Nikolić je rekao da je u ovaj projekat uključeno i 12 opština u Srbiji i da će mnogo bolnica od ovog projekta imati benefite. 

dr Danko Nikolić

“Ovaj projekat donosi bolje uslove za sve naše građane, dobićemo uslovne, moderne prostorije, gde će svi naši pacijenti lečenje mnogo lakše podneti”, rekao je Nikolić. 

U toku izvođenja ovih radova službe u bolnici će raditi normalno zato što je reč o sređivanju prostorija koje se ne koriste.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter