Почетак » Актуелно » О Граду
 

Потписан уговор за учешће у Пројекту прекограничне сарадње између Града Пожаревца и Опште болнице у вредности од 700.000 евра

Уговор су потписали градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић и директор Опште болнице др Данко Николић.

Уговор се односи на пројекат прекограничне сарадње “Румунско-српска заједничка иницијатива у борби против канцера у пограничном региону: Унапређено дијагностиковање и лечење малигних тумора”.

Бане Спасовић

Према речима градоначелника Града Пожаревца Банета Спасовића средства су распоређена у три године, у овој години је предвиђено 350.000 евра, за наредну годину несшто преко 200.000 евра и за 2020. годину 150.000 евра. Град Пожаревац је сходно Одлуци у буџету за 2018. годину обезбедио потребна финансијска средства у износу од 42 милиона динара за финансирање сопственог учешћа у поменутом пројекту. Влада Републике Србије је одобрила део улагања Пожаревца за потребе суфинансирања реконструкције, изгадње и опремање зграде нове болнице, као дела ИПА пројекта прекограничне сарадње сарадње “Румунско-српска заједничка иницијатива у борби против канцера у пограничном региону: Унапређено дијагностиковање и лечење малигних тумора” за 2018. годину.

Директор Опште болнице Пожаревац др Данко Николић је рекао да је у овај пројекат укључено и 12 општина у Србији и да ће много болница од овог пројекта имати бенефите. 

др Данко Николић

“Овај пројекат доноси боље услове за све наше грађане, добићемо условне, модерне просторије, где ће сви наши пацијенти лечење много лакше поднети”, рекао је Николић. 

У току извођења ових радова службе у болници ће радити нормално зато што је реч о сређивању просторија које се не користе.

Подели са другима: Facebook Twitter