Почетак » Актуелно » О Граду
 

Потписани уговори о стипендирању 42 студента на основним студијама и 10 на мастер и докторским студијама

Уговоре су потписали студенти и градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић. Укупно је град за ове намене издвојио 6 милиона динара, сваки студент добија месечно по 10 хиљада динара од октобра до јуна и септембар. Весна Пејић члан градског Већа задужена за просвету, образовање и здравство је овом приликом честитала студентима на стипендијама и образложила је одлуку о доделама истих, уз жеље да се са некима од њих сретнемо и наредне године.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је у свом говору истакао следеће:

– Поштовани студенти, уважени Пожаревљани,

Говорећи о будућности овог града и размишљајући о њој, данашњи дан један је од оних који нам говоре да смо за корак ближи сну који имамо.

Тај сан, огледа се у томе да млади и образовани људи у својим плановима за будућност имају своју земљу, нарочито свој родни град. Знајући да сада нећу изговорити никакву новост, ипак напомињем да је све постигнуто у Пожаревцу или било где у свету учињено захваљујући онима који су имали знање, воље и жеље да поред својој породици и себи, помогну и свом окружењу.

Тај визионарски део карактера, град Пожаревац препознао је у сваком од вас, а о њему сведоче и ваши досадашњи успеси током школовања. Стипендија коју сте, не добили, већ заслужили, начин је једног града да вам поручи да му требате.

Да вам поручи да сте му неопходни и да се озбиљно рачуна на вас.

Да вас охрабри једним гестом и јасно вам стави до знања да сте одабрани јер сте први међу једнакима, и у исто време прави млади амбасадори које Пожаревац има. Попут дипломата који се једног дана са службовања по свету врате у своју домовину, тако је и моја лична а сигуран сам и жеља свих у локалној самоуправи, да се и ви након школовања вратите у свој град.

За неке од вас, који ћете прерасти ову средину, то ће бити ипак нереализовано, али задатак нас који смо сада на челу града је да учинимо све да наш Пожаревац када ви завршите своје основне, мастер или докторске студије буде достојан вашег знања и пружи вам изазове и адекватна радна места у професији коју сте одабрали за себе.

Желим вам пуно среће у даљем образовању, али будући да се налазите данас овде овим поводом, већ знате да су вам за образовање далеко потребнији марљив и напоран рад који једног дана – мора да се исплати.

Подели са другима: Facebook Twitter